Ili je izvadio šestar ili olovku ili je ucrtano u sudbini: Gol koji se ne viđa svaki dan uštopovao Alaves (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.19. | 14:07

Neverovatni Džonatan Silva doneo Leganesu bod na gostovanju u Vitoriji

Ugosistelji u Vitoriji uveliko su ohladili pića za slavlje. U Valensiji su se lupali šakama po glavi i dalje ne uspevajući da shvate kako su pobogu uspeli da tako izgube od Raja. A onda je Džonatan Silva izvadio šestar i olovku, izračunao ugao i postigao gol kakav se ne viđa svaki dan. Nekoliko Alavesovih igrača istog sekunda je palo na zemlju kao da ih je rafal pokosio. Već upisana tri boda pretvorila se u samo jedan. Alaves – Leganes 1:1 u 31. kolu Primere. Domaći tim je propustio priliku da na savršen način materijalizuje Valensijin kiks i bodovno se poravna sa Hetafeom na četvrtom mestu na tabeli prvenstva Španije.

A sve je išlo ka tome. I odluka sudije Antonija Mateua Lahoza – baš danas se saznalo da će suditi četvrtfinalni okršaj Liverpula i Porta u Ligi šampiona – da prilično velikodušno okarakteriše utisak je uzajamno povlačenje Džonatana Kaljerija i Unaja Bustinze kao prekršaj za najstrožu kaznu. Lahoz  nije ipak imao nikakvu dilemu, pa je bez razmišljanja pokazao na belu tačku i pride defanzivcu gostujućeg uručio žuti karton. Ni Kaljeri  nije previše filozofirao i razmišljao o tome ima li pravde na svetu, već je Pićua Kueljara poslao na jednu, a loptu na drugu stranu za vođstvo domaćeg tima. Sedmi ligaški gol nekadašnjeg Vest Hemovog napadača koji je i dalje pod ugovorom sa urugvajskim Maldonadom za koji nikada nije odigrao nijedan meč

Izabrane vesti

Potom Alaves u bloku. Nimalo lepršav, ne umire u lepoti, ali završava posao. Bilo je i trenutaka kada je Leganes opasno nadirao, ali veoma je teško, skoro nikako dolazio do pravih prilika za izjednačenje. Mičel Santos je u 83. minutu pobegao odbrani domaćih – ili bolje reći laktom u glavu sklonio Viktora Lagvardiju sa puta, samo što to sudije nisu videle – ali je iz veoma dobre situacije, tek nešto iskosa, tukao u spoljni deo mreže. I to je otprilike bilo sve od gostiju.

Ili nam se bar tako činilo do 93. minuta. Sekundi dele Leganes od poraza. Silva uzima jednu loptu na sredini, šalje je do Santosa, on je već izgubio ideju šta će sa njom, ali je nekako vraća do ovog prvog. Silva računa… Mada nam se čini da računa kako da centrira u kazneni prostor Alavesa. Pogledom ne gleda ka golu, već ka srcu šesnaesterca. Ali putanja lopte? Negde je sigurno ucrtana. Ako ne u Silvinoj glavi onda u Alavesovoj sudbini. Protiv ovoga se jednostavno ne može. O stativu do mreže. Alaves ostaje bez celog plena, Leganes je vrlo verovatno prvoligaš i naredne sezone.

ŠPANIJA 1 - 31. kolo:

Subota

Đirona - Espanjol 1:2 (0:0)
/Stuani 80pen - Darder 59/

Real Madrid - Eibar 2:1 (0:1)
/Benzema 59 i 81 - Kardona 39/

Rajo Valjekano - Valensija 2:0 (1:0)
/Tomas 32, Suarez 90/

Barselona – Atletiko Madrid  2:0 (0:0)
/Suarez 85, Mesi 87/

Nedelja

Alaves - Leganes 1:0 (1:0)
/Kaljeri 18pen/

14.00:  (2,40) Hetafe  (2,90)  Bilbao (3,45) 
16.15:  (3,30) Valjadolid  (3,40)  Sevilja (2,20) 
18.30:  (2,35) Selta  (3,35)  Sosijedad (3,05) 
18.30:  (2,10) Levante  (3,45)  Ueska (3,50)
20.45:  (2,30) Betis  (3,35)  Viljareal  (3,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Džonatan Kaljeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara