"Saša Ilić"
"Saša Ilić"

Ilić izbacuje sudije iz prvog plana: Da malo pričamo o lepšim stvarima, dobroj igri dva tima i pobedi Partizana

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.09.16. | 11:08

"Stvarno mislim da će biti fer i korektno suđenje, da sudijske greške neće uticati na rezultat. Samo o tome razmišljam, mislim da i ovi mlađi momci takođe nemaju to u glavi, ni na kraj pameti", kaže legendarni kapiten crno-belih

Saša Ilić

Svaki okršaj između večitih rivala Partizana i Crvene zvezde može da reši jedan trenutak inspiracije, kvalitet pojedinca ili nepažnja rivala. Sa tim je najbolje upoznat legendarni kapiten Partizana Saša Ilić, koji bi i u 152. večitom derbiju mogao da bude jedan od ključnih faktora kluba iz Humske.

Izabrane vesti

Crvena zvezda u ovom trenutku ima devet bodova prednosti u odnosu na ekipu Marka Nikolića, ali stanje na tabeli nikada nije igralo važnu ulogu u ovim mečevima, pa tako neće ni u subotu (18.00) na stadinu Partizana.
"Svi znamo da je to praznik fudbala, možda i jedina stvar koja održava srpski fudbal. Ponavlja se po ko zna koji put - u toj utakmici nema favorita, trenutna inspiracija može da reši. Činjenica je da je Zvezda prva na tabeli, da ima devet bodova prednosti. Možda i sa većim samopouzdanjem ulazi u meč, ali sa druge strane, igramo na svom terenu, pred svojim navijačima i daćemo sve od sebe da pobedimo u ovom meču", kaže Saša Ilić za Partizanov vesnik.

Srpski šampion je dosta efikasan, ali od početka ima dosta problema sa poslednjom linijom tima i omogućava protivnicima da stvaraju dosta prilika pred njegovim golom. Tu bi Partizanovi golgeteri mogli da pronađu svoju šansu.
"Zvezda igra izuzetno ofanzivno, postiže dosta golova i stvara izuzetno mnogo šansi. Kada igrate tako ofanzivno, to omogućava protivniku da stvara prilike pred vašim golom. To je njihovo opredeljenje, zasad im ide kako treba. Mislim da su napravili dosta dobar tim, ali sa druge strane, verujem u Partizan i naše momke. Mislim da ćemo posle utakmice više pričati o igračima iz Partizana, nego o igračima iz Crvene zvezde", dodaje Ilić.

Brojka od 26 odigranih večitih derbija nezamisliva je za sve ostale aktere predstojećeg okršaja najvećih srpskih rivala. Naravno, najviše se pamte pobede.
"Teško da mogu da izdvojim jedan. Svaki derbi je drag, posebno kada Partizan pobedi. Postoji nekoliko specifičnih, koji su se rešavali u poslednjim trenucima i donosili titulu Partizanu. Od Raćinog gola u ovom novom periodu ili Jojićevog, do onog koji je dao Mateja Kežman. To su ti derbiji koji su mi ostali u sećanju, prvenstveno jer je Partizan dobio tu utakmicu, a sa druge strane i približio se osvajanju titule".

U svom prvom derbiju 1997. godine i duelu sa Kristićem

Pred svaki okršaj večitih rivala, ali i nakon svakog meča, u poslednje vreme, više se priča o sudijama nego o samoj igri, a tako će verovatno biti i ovoga puta. Neizostavna tema među pristalicama Parnog vajka je i činjenica da crno-belima više od dve decenije nije sviran jedanesterac protiv Crvene zvezde. Ipak, Saša Ilić ne želi arbitre da stavlja u prvi plan, već samo igru dva tima.
"Prvo, da se više ne ponavljamo, da malo pričamo o nekim lepšim stvarima. Stvarno mislim da će biti fer i korektno suđenje, da neke sudijske greške neće uticati na rezultat, da će se više pričati o ambijentu, dobroj igri dva protivnika i ja se nadam - pobedi Partizana. Samo o tome razmišljam, mislim da i ovi mlađi momci takođe nemaju to u glavi, ni na kraj pameti. Možda to što se potencira, da je stvarno prošlo dosta vremena, ali mislim da ukoliko bude elemenata, da će ga sudija svirati. Tako razmišljam i nadam se da će sve proteći u najboljem mogućem redu i da se ne ponavljam - da se na kraju utakmice neće pričati o nekim sudijskim greškama, nego o nekim stvarima koje ovu utakmicu čine posebnom."

Kapiten Partizana je sve svoje snove u crno-belom dresu već ostvario. Sada je već deo istorije, iako ima još nekoliko rekorda pred sobom. Očekuje se da uskoro prestigne i čuvenog Momčila Vukotića po broju odigranih utakmica u dresu kluba iz Humske.
"Sigurno je da sam prezadovoljan, prvenstveno jer sam došao kao vrlo mlad, prošao celu omladinsku školu i u tom trenutku sam samo razmišljao da zaigram za prvi tim Partizana, osvojim šampionsku titulu da pobedimo Crvenu zvezdu. Uz to, ako još mogu da postignem pogodak... Ja sam te svoje početne želje brzo ostvario, uz to sam još bio kapiten. A sada, u ovim trenutnim stvarima koje se dešavaju, po tim nastupima koliko sam odigrao za Partizan, golovima i tim nekim rekordima, koji su sada pripisani uz moje ime, stvarno u tom trenutku nisam razmišljamo. S obzirom da se to desilo u klubu za koji navijam i koji volim, stvarno sam ponosan. Svestan sam da je kroz Partizanovu istoriju prošlo mnogo velikih igrača, boljih od mene, ali je sada takva situacija kakva je, moje ime će biti prvo po tim nekim stavkama. Meni je sve to mnogo drago jer, ponavljam, to je klub za koji navijam i koji mnogo volim".

Podrška Partizanove publike ni ovoga puta neće izostati, a sasvim sigurno, i večiti rival će imati veliki vetar u leđa sa druge strane.
"Stvarno se nadam da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Jednostavno, ljudi i dan-danas žive za tu utakmicu. Mnogo godina sam u srpskom fudbalu i Partizanu, imam mnogo drugova koji navijaju i za Partizan i za Crvenu zvezdu. I dan-danas, kakva god da je situacija u našem fudbalu, već poslednjih nedelju-dve dana intenzivno pričaju o toj utakmici. Verujem da će atmosfera biti na izuzetnom nivou. Znam da će naši navijači prirediti odlično navijanje i odličnu koreografiju. Sada ostaje sve na nama, imaćemo kompletan ambijent da pružimo najbolje što znamo i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu protiv velikog rivala kakav je Crvena zvezda", zaključio je Saša Ilić.

(FOTO: Star Sport, MN press)

 


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK Partizan152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara