""
""

Ilić je tata-mata za trofeje, Božinov skinuo mrak! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 22:08

Partizan je večeras trijumfovao nad Javorom sa 2:0 u finalu Kupa Srbije, a Iliću je to bio 15. trofej u karijeri, a 14. koji je osvojio sa crno-belima

Saša Ilić ispisao je još jednu stranicu svoje zlatne biografije, ali i istorije Partizana, a moglo bi da se kaže da je to uradio i bugarski internacionalac Valeri Božinov.

Izabrane vesti

Partizan je večeras trijumfovao nad Javorom sa 2:0 u finalu Kupa Srbije, a Iliću je to bio 15. trofej u karijeri, a 14. koji je osvojio sa crno-belima.

Sa Galatasarajem je, ovaj 38-godišnji fudbaler bio prvak Turske, a ovo mu je četvrti osvojeni kup u dresu Partizana. Zanimljivo toliko nacionalnih kupova sa crno-belima ima i devet godina mlađi štoper Marko Jovanović.

Bugarin Božinov takođe nije baš u cvetu mladosti, ima 30 godina, a iako je tokom karijere bio član klubova kao što su Juventus, Fiorentina, Mančester Siti i Sporting iz Lisabona, do večeras nije imao osvojen trofej.

Prvenac u karijeri osvojio je i golman Bojan Šaranov, koji će u septembru napuniti 29 godina. Nije mala stvar, kao što nije ni za Ivana Tomića, kojem je ovo bio prvenac u trenerskoj karijeri. Pre toga je kao igrač, a potom i kao sportski direktor osvajao ovo takmičenje.

Poseban razlog za slavlje ima Miroslav Vulićevićev koji je tek u petom finalu kupa u karijeru uspeo da osvoji trofej. Prethodno je gubio tri puta sa Vojvodinom i jednom sa crno-belima.

Na kraju, ali kako kažu Amerikanci, nikako ne i najmanje važno, ovaj pehar kupa je prvi trofej za nekoliko talentovanih klinaca iz Partizanove omladinske škole koji su ove sezone dobili šansu u prvom timu.

Pre svih to su Dušan Vlahović, Miroslav Bogosavac i Marko Golubović koji su večeras igrali u Gornjem Milanovcu. Vlahović je dao drugi, a Golubović je asistirao kod prvog gola. 


(FOTO: Starsport)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanMiroslav VulićevićKup SrbijeJavorIvan TomićDušan VlahovićBojan Šaranov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara