""
""

Imamo najmlađeg šampiona Evrope: Nikola Miljković osvajač evropskih brda

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.16. | 10:23

Mladost je pobedila iskustvo. Beogarđanin je postao najmlađi šampion Evrope na brdskim stazama u istoriji

Dubok naklon molimo! Srbija ima šampiona Evrope na brdskim stazama, i to ne ma kakvog, već najmlađeg u istoriji. Nikola Miljković (21) ovim rezulatatom ulazi u anale svetskog automobilizma, jer nije šala popeti se na krov Evrope u tim godinama, i to još u tehničkom sportu koji zahteva vrhunsku veštinu, ali i iskustvo koje se stiče s godinama.

Izabrane vesti

Naravno, moramo vas podsetiti i na Miljkovićev put do evropskog trofeja, jer istini za volju malo se i pisalo o tome, da ne kažemo prećutkivalo, odnosno držalo na marginama aktuelnih sportskih dešavanja. Ukratko, počelo je sve u aprilu, kada je srpski takmičar u Francuskoj otkinuo prvo parče slave i doneo prvu pobedu svojoj zemlji. Miljković je nakon toga nastavio skromno nizanje pobeda, probijajući se gromoglasno evropskim putevima. Austrijia, Španijia, Češka, pa nazad u Beograd, i to uvek s peharom u ruci, jer to je bio i cilj ovog mladog drumskog vuka, koji sada može da se pohvali izvanrednim uspehom u takmičenju koje spada u sam vrh evropskog automobilističkog sporta.

Krenimo zato dalje, jer Nikola Miljković se nakon pobede u Sloveniji, na pretposlednjoj trci sezone, o čemu je Mozzart Sport već pisao našao u sjajnoj poziciji, i vođstvu od sedam poena prednosti u odnosu na austrijskog automobilistu Kristijana Švajgera! Pozornica je bila postavljena, a Nikola je u Buzetu samo trebalo da odigra, odnosno da izveze poslednji čin, i pokloni se pred evropskom publikom koju je  oduševljavao tokom cele sezone.

Naravno, srpski takmičar je bio svestan uloga, pa je još na prvom treningu, voženom u subotu bio superioran u odnosu na konkurente. Istu, sigurnu vožnju pokazao je i na drugom treningu, da bi u nedelju samo stavio pečat na titulu za koju je kofer već bio spreman.

U nedelju, Nikola je samouvereno, ali i smireno zabeležio prvu pobedu. Dovoiljno, pomisliše navijači, ali odmah zatim po kiši Miljković je pred samo veče statovao i drugi put. U vremenu 3,02,525 sekundi, srpski takmičar je i u ovoj trci stigao do pobede u svojoj klasi, ali i titule šampiona Evrope na brdskim stazama. Tako je mladi Beograđanin ispisao nove stranice u istoriji srpskog i evropskog automobilizma!

Piše: Miloš Milić

(FOTO: Printscreen)


tagovi

SAKSSreliNikola MiljkovićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara