""
""

Inter i Nemanja Matić - počelo je! Čelsi traži 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.17. | 09:20

Pregovori su u toku

Bio je obećan Nemanja Matić Mančester junajtedu donedavno, ali je Murinjova krađa Romelua Lukakua naterala Antonija Kontea i sve u Čelsiju da stave veto na transfer koji je praktično bio dogovoren! Samo nekoliko dana pošto je na Stamford Bridžu spuštena rampa za sve ponude iz Mančestera, na adresu šampiona Engleske stigao je poziv iz - Milana. Ali iz Intera! 

Izabrane vesti

Rimski sportski dnevni list Korijere delo sport na današnjoj naslovnoj strani donosi ekskluzivu - direktor Valter Sabatini započeo je pregovore sa Čelsijem oko transfera srpskog asa! Razlog zašto baš Korijere donosi ovu priču je i veza koju je Sabatini donedavno imao sa Romom, gde je dugi niz godina bio prvi operativac. 

Iz Londona odmah je stigao odgovor - transfer može da bude realizovan, ali za cenu od 40.000.000 evra. To je za gotovo 3.000.000 evra više od onog što je Čelsi imao kao načelni dogovor sa Junajtedom. Doduše, sve je propalo onog trenutka kada je Žoze Murinjo ukrao bivšem klubu Lukakua. Upravo zato Roman Abramovič je doneo definitivnu odluku da više ne posluje sa Junajtedom, što znači da je Matiću zatvoren put do Teatra snova. 

Inter je posle završenog transfera Milana Škrinijara i Borhe Valera rešio da krene u realizaciju jednog od najvećih klupskih poslova ovog leta. Matić je Nerazurima bio zanimljiv još prošlog leta, kada ga je merkao i Juventus, ali je bilo realnije da ostane u Engleskoj. Doduše, sada su se stvari drastično promenile, pa ni odlazak u Italiju nije daleko. Inter pravi ozbiljne rezove u timu - Gari Medel je već otišao, na pragu transfera je i Žoao Mario, koga merka Pari Sen Žermen. U ovom poslu Inter bi mogao da dobije ili samo novac, ili deo novca, uz Serža Orijea. Ali to je nešto o čemu će se više razgovarati ovih dana. Kako je Roma zatvorila vrata Lučanu Spaletiju za Rađu Najngolana, Matić je iskočio kao opcija broj jedan. 

Spaleti je doneo odluku da sezonu počne u formaciji 4-2-3-1, gde bi Matić imao jednu od glavnih uloga. A pitanje je ko bi mu bio partner, pošto Inter na toj poziciji defanzivnog veziste već ima triling Galjardini - Kondogbija - Valero.

Doduše, ne bi bilo čudno ni da Matić ostane na Bridžu i posle leta, ponajviše zbog činjenice da je Mančester junajted na pragu da Čelsiju ukrade i Tjemuea Bakajoka, momka koji je bio viđen kao novi partner N'Golou Kanteu u srcu veznog reda. 

Ako se i ova priča ispostavi kao tačna, onda Antoniju Konteu ne preostaje mnogo, već da ostavi Matića

U tom slučaju Inter je već postavio i dve potencijalne zamene i to Stivena N'Zonzija iz Sevilje i Matijasa Većina iz Fjorentine. Urugvajskom vezisti u ugovoru stoji klauzula po kojoj može da ode bilo gde za sumu od 24.000.000 evra. I ista važi do 10. avgusta. 

Sada, prvo napad na Matića

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven N'ZonziSerija APremijer ligaNemanja MatićItalijaInterEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara