Interova lista za reanimaciju veznog reda: Na koga potrošiti 40.000.000 evra?

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.04.18. | 10:41

Petorica kandidata za plejmejkera plus zamena za Perišića

Interov očekuju drastične promene na kraju sezone, a rekonstrukcija bi najviše trebalo da pogodi vezni red. Inter je i zimus pokušavao da dovede svežu krv na sredini terena, ali se završilo samo dovođenjem Rafinje na pozajmicu iz Barselone.

Brazilac ima visoku otkupnu cenu od 35.000.000 evra, ali je ostavio dobar utisak i Inter će najverovatnije otkupiti njegov ugovor od Katalonaca. Međutim, to je samo poečtak reanimacije veznog reda koji bi mogli da napuste Borha Valero, Brozović, pa i Kandreva... Sigurni za sledeću sezonu su samo Galjardini i Vesino.

Izabrane vesti

Spaleti insistira na dovođenju pojačanja u vezni red, a prema pisanju italijanskih medija, Inter je već sastavio širu listu sa koje bi nekoliko imena moglo da obuče plavo-crni dres narednog leta. I svaki od njih košta oko 40.000.000 evra.

Interova najveća želja je povratak Matea Kovačića iz Real Madrida u koji je otišao pre tri godine za 35.000.000 evra. Hrvat u Madridu nije starter, ali ga Zidan voli i do sada je odbijao sve priče o njegovoj prodaji. Ako Francuz ostane pri tom stavu i ako Kovačić ne bude insistirao na odlasku negde gde će biti starter, ova Interova želja se neće ispuniti. Ali ostale su realnije...

Alternative su Kevin Strotman, Vilijam Karvaljo, Nikolo Barela i Brajan Kristante.

Strotman je stara Spaletijeva boljka. Interov trener ga obožava iz vremena kada su sarađivali u Romi i mami ga još otkako je letos preuzeo Nerazure. Inter je zimus bio spreman da ponudi 28.000.000 evra za Holanđanina čija otkupna klauzula iznosi 45.000.000 evra i da mu ponudi bolji ugovor od onog koji ima u Rimu. Moraće da povisi tu ponudu na kraju sezone...

Karvaljo je dugogodišnji motor lisabonskog Sportinga i portugalske reprezentacije. Već godinama se priča i piše o njegovom transferu iz Sportinga, ali su Portugalci odolevali svim ponudama. Čini se da je sada konačno kucnuo čas da  puste Karvalja u inostranstvo. Klauzula iznosi 45.000.000 evra.

Nikolo Barela iz Kaljarija je nova mlada zvezda italijanskog fudbala. Žele ga i Juventus, Roma, Milan... Klub sa Sardinije je svestan da ima dragulj u rukama i istakao je cenu od 40.000.000 evra, tako da će italijanski velikani morati dobro da zavuku ruku u džep ako žele novog Dejana Stankovića sa kojim porede Barelu.

Opcija je i Milanovo dete Brajan Kristante koji je eksplodirao na pozajmici iz Benfike u Atalanti. Klub iz Bergama ima opciju da ga otkupi za samo 4.000.000 evra što će sigurno uraditi, a potom ga može prodati za deset puta veću sumu. Kristante je velika Maksa Alegrija u Juventusu. Kod Alegrija je kao klinac debitovao u Milanu i Juve će biti ozbiljna konkurencija Interu u borbi za njegov potpis.

Još jedno pojačanje se dovodi u vezu sa Interom. To je Bolonjin ofanzivac Simone Verdi. Takođe Milanovo dete koje nije dobilo šansu na San Siru, ali je u Bolonji izgradio ime. Zimus je bio na korak od selidbe u Napoli koji je i dalje zainteresovan za njega. Bolonja traži 28.000.000 evra, a Verdi bi u Inter mogao da dođe isključivo kao zamena ako ode Ivan Perišić.

(FOTO: Action images)


tagovi

Brajan KristanteSimone VerdiNikolo BarelaMateo KovačićVilijam KarvaljoKevin Strotman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara