""
""

Island zaledio Hrvatsku, pa zakuvao sve u grupi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.17. | 22:47

Golom u 90. minutu domaćin došao do velikog slavlja

Island opet slavi fudbalere! Selekcija ove zemlje napravila je još jedan veliki rezultat, pobedila je u Rejkjaviku selekciju Hrvatske sa 1:0 i došla na deobu prvog mesta na tabeli u Grupi I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izabrane vesti

I to da sve bude lepše za Islanđane, pobedonosni gol pao je u 90. minutu. Strelac je bio Hordur Magnason posle kornera, kada se u skoku snašao najbolje i glavom poslao loptu iza leđa golmana Kalinića.

Bila je to veoma loša reakcija odbrane hrvatske selekcije, a nakon gola su stajali i zbunjeno gledali jedni u druge.

Inače, meč u Rejkjaviku je bio daleko od zanimljivog. Naime, pre uzbudljivog finiša, gledaoci su mogli da vide samo dve prilike.

Prvu je u 36. minutu promašio Gulfi Sigurdson kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored leve stative. Uzvratio mu je Nikola Kalinić u 55. minutu. 

Ovom pobedom Islanđani su se delimično revanširali Hrvatima za poraz u Zagrebu od 2:0 u prvom delu kvalifikacionog ciklusa. Inače, ove dve ekipe sastale su se i u baražu za plasman na Mundijal 2014. godine kada je Hrvatska prošla dalje.

S obzirom da su ranije danas u ovoj grupi pobede ostvarile i selekcije Ukrajine i Turske i samim tim se uključile u borbu za prvo mesto, jasno je da nas do kraja kvalifikacija čeka dramatičan rasplet.

Grupa I

Finska - Ukrajina 1:2 (0:0)
/Pohjanpalo 71 - Konopljanka 51, Besedin 75/

Island - Hrvatska 1:0 (0:0)
(Magnason 90)

Kosovo - Turska 1:4 (1:2)
/Rahmani 22 - Šen 7, Inder 31, Jilmaz 61, Tufan 82/

 

(FOTO: Printscreen)


tagovi

reprezentativni fudbalNikola Kalinić fudbalerLovre Kalinićkvalifikacije za sp 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara