Istanbul u transu, Kalinić i Gudurić zakazali F4 seansu: Ovacije Bogdanoviću, Žoc na +33

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.19. | 21:41

Fenerbahče lagano protiv Žaligirisa u prvom meču četvrtfinala Evrolige

Šarunasu Jasikevičijusu predviđaju veliku trenersku karijeru, pobrao je Litvanac simpatije neutralne košarkaške javnosti za vreme mandata u Kaunasu, kako prošle sezone kad je dobacio do Fajnal foura u Beogradu, tako i ove kad se mimo prognoza plasirao u četvrtfinale, ali kako stvari stoje opet će mu nepremostiva prepreka biti – Fenerbahče.

Turski tim opet je bez većih problema savladao Žalgiris i poveo 1:0 u četvrtfinalnoj seriji (76:43), pošto je u Istanbnulu Željko Obradović zategao odbranu i ograničio goste na mali broj poena, pa je sigurno zakoračio ka Vitoriji, koja će biti domaćin završnih borbi za titulu prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Kad se primakne kraj sezone, Žoc naredi košarkašima da zaigraju čvršću odbranu, oni to po automatizmu sprovode u delo, a rezultat je ubedljivo slavlje u kome su prednjačili srpski reprezentativci. Nikola Kalinić i Marko Gudurić predstavljali su tandem za koji gosti iz Kaunasa nisu imali rešenje, pa je oslonjen na njih dvojicu Fener od početka stvarao prednost. Kalinić je meč okončao sa 16 poena – uz vrlo dobar šut iz igre, sedam od 14, uz dve trojke – uz tri skoka i jednu asistenciju za 24 minuta na parketu, dok se Gudurić zaustavio na koti 13 – pet od osam iz igre – uz četiri dodavanja koja su za posledicu imala koš saigrača.

Još kad se tome doda 12 koševa Amerikanca Erika Grina, da se kod fenera samo Sinan Guler nije upisao u strelce, a da je Žalgiris bio neprepoznatljiv u napadu – samo tri ubačene trojke iz 16 pokušaja – postaje jasno zašto je razlika u jednom trenutku bila i 33 poena u korist turksog tima.

Bilo je vremena i za egzibicije, samim tim i ovacije sa tribina, na kojima se našao još jedan srpski reprezentativac. Bogdan Bogdanović, posle završene sezone u NBA ligi, stigao je u Istanbul da pozdravi nekadašnje saigrače, a suočio se sa idolpoklonstvom navijača. Prava fešta u Carigradu.

Ako ovako nastavi, Fener će se prošetati do Vitorije, a priliku da povede 2:0 imaće već za dva dana na istom mestu. Žalgiris, u čijem sastavu je nekadašnji plej Partizana Leo Vesterman, postigao dva poena, mora nešto brzo da smisli. Ili će Šaras opet stisnuti ruku Želimiru Obradoviću. Šesti put uzastopno.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak
CSKA Moskva - Baskonija 94:68
/Rodrigez 19 - Šilds 17/, rezultat u seriji 1:0

Fenerbahče – Žalgiris 76:43
/Kalinić 16 - Grigonis 10/, rezultat u seriji 1:0

Sreda
19.00: (1,60) Anadolu Efes (14,5) Barselona (2,55)
21.15: (1,35) Real Madrid (16,0) Panatinaikos (3,50)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport

 


tagovi

EvroligaMarko GudurićBogdan BogdanovićNikola KalinićKK FenerbahčeŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara