"Janko Tipsarević nastupa u Sankt Peterburgu"
"Janko Tipsarević nastupa u Sankt Peterburgu"

ISTOK se budi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.16. | 10:49

Ove sedmice igraju se dva ATP i čak tri WTA turnira. Tipsa, Troicki, Lajović i Ziki u Sankt Peterburgu, Džej Džej brani titulu u Kini

Janko Tipsarević nastupa u Sankt PeterburguUS open i polufinala i plej-of Dejvis kupa su završeni i sada je na redu lagana selidba na Istok. Najava tog trenda je i sedmica pred nama u kojoj se igraju dva ATP i čak tri WTA turnira, od čega je samo jedan, uslovno rečeno „zapadni“.

Pred muškarcima su dva turnira iste ATP 250 kategorije, u Sankt Peterburgu (dvorana, tvrda podloga, 923.550 $) i Mecu (dvorana, tvrda podloga, 463.520 €). Daleko jača konkurencija, pre svega zahvaljujući velikom nagradnom fondu biće viđena u Rusiji gde će se takmičiti Sten Vavrinka, Miloš Raonić i Tomaš Berdih, sve članovi Top 10. U ruskoj carskoj prestonici igraće i naši teniseri, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić. Janko u prvom kolu singla igra protiv domaćina, Mihajla Južnog, a Vića „staje na crtu“ Portugalcu Gastau Elijašu, trenutno 61. na svetu. A njih dvojca će se zajedno okušati i u dublu, gde će, u paru sa Marsinom Matkovskim nastupati i Ziki. Lajović u prvom kolu ukršta rekete sa Fernandom Verdaskom. Titulu u Sank Peterburgu brani Raonić.

Izabrane vesti

U Mecu, očekivano žrebom dominiraju Francuzi, pa će ih i ove godine biti na pretek. Pored domaćih igrača Žila Simona, Luke Puja i Benoa Parea, na Mozel Openu treba izdvojiti još i Dominika Tima i Davida Gofana. Prošle godine titulu na Mozel Openu je osvojio Žo Vilfred Conga.

Jelena Janković brani titulu u GuangdžouNa WTA turu na redu su takmičenja na Dalekom istoku, u Kini, Japanu i Južnoj Koreji, tačnije u Guangdžou, Seulu i Tokiju.

U japanskoj prestonici (tvrda podloga, 885.500 $) okupiće se veliki broj vrhunskih igračica pošto je u pitanju turnir WTA Premijer kategorije, a mi izdvajamo Garbinje Muguruzu, aktuelnu šampionku Agnješku Radvansku, Simonu Halep, Karolinu Pliskovu itd.

U kineskom Guangdžou (tvrda podloga, 226.750 $) nastupa prošlogodišnji laureat, Jelena Janković u singlu, ali i u dublu i to sa legendarnom Martinom Hingis (takođe aktuelna šampionka, ali tada u paru sa Sanijom Mirzom). Prva nositeljka je iskusna Italijanka Sara Erani.

U Seulu (tvrda podloga, 226.750 $) je najslabija konkurencija ove sedmice, te će prva nositeljka i jedina iole poznatija teniserka biti Irina Kamelia Begu, Rumunka koja je prošle godine uzela titulu u južnokorejskoj prestonici.

Ponudu kompanije MOZZART za sve ATP i WTA turnire potražite na mozzartbet.com.


tagovi

Viktor TroickiTomaš BerdihSten VavrinkaSrbijaRusijaNenad ZimonjićMiloš RaonićKinaJelena JankovićJapanJanko TipsarevićFrancuskaEvropaDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara