"Masimo Karera"
"Masimo Karera"

Italijan u Moskvi: O Sibiru, Guglovim mapama, metrou i vodki

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.16. | 22:18

Nije lako navići se na ruski fudbal

Masimo KareraDošao je slučajno i vrlo postao miljenik Spartakovih navijača. To već nije posledica čudnog spleta okolnosti. Masimo Karera je učenik Antonija Kontea, svakom se detalju posvećuje pažnja. Ponekad mu se ipak učini da je tek od dolaska u Moskvu shvatio koliko tih detalja ima.
Pripreme za svaku utakmicu ovde počinje sa Gugl mapsom. Da znamo bar kad krećemo. Poslednju utakmicu smo igrali u Tomsku, to je u Sibiru. Četiri sata vremenska razlika. I minus 14 stepeni Celzijusa.  U septembru smo išli na Kup meč u Habarovsku, to je oko 8.000 kilometara od Moskve. Leteli smo osam sati i promenili sedam vremenskih zona. Apsurdno. Izgubili smo, ali smo izvukli pouke“, prepričava Karera u intervjuu za Stampu zanimljiva iskustva iz Rusije.

Konkretno i iz Moskve.
I tu ima problema. Pre dve nedelje smo se zaglavili u autobusu, pa smo sišli i nastavili metroom. Prelep je grad, izuzev te jedne stvari - saobraćajne gužve. Tada su nam na navigaciji svi putevi ’zacrveneli’. Dva sata smo prelazili osam kilometara. U Moskvi znaš samo kad si krenuo, ne i kad ćeš da stigneš“, smeje se Spartakov šef struke.

Izabrane vesti

Čudni su putevi Gospodnji: Konteov učenik od zatvorskog praga do moskovskog narodnog junaka

Zato on kao i većina saigrača živi blizu trening centra, koji je oko 40 kilometara od centra Moskve. Ima prevodioce za ruski, engleski i španski, jer kako kaže ui svlačionici se zbog velikog broja stranaca ponekad oseća kao u Ujedinjenim nacijama. Ruski uči, ali sada uživa u neznanju, jer barem ne može da razume šta mediji pišu o njemu. Hrana mu se ne dopada, previše je masna kaže, vodku je zabranio...

Ili nije?
Na treningu je sav alkohol zabranjen“, odgovara sa osmehom.

Hladno je u Rusiji, valja se ugrejati...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Spartak MoskvaRusijaPremijer ligaMasimo KareraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara