"Mirko Ivanić"
"Mirko Ivanić"

Ivanić velemajstorskim golom prekinuo post, Babić u seriji, Lalina Voša ume i u odbrani

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.15. | 16:44

Rutinskih 3:0 protiv Mladosti

Mirko IvanićDva od dva za Nenada Lalatovića na klupi Vojvodine! Ponovo na krilima rođenog Novosađanina Siniše Babića, koji je posle prošlonedeljnog pogotka za minimalac u Ivanjici u 19. kolu Superlige uspeo da probije bedem pred golom Mladosti i utaba put ka pobedi od 3:0, iako je njegov potez na kraju pao u senku remek-dela Mirka Ivanića.

Prvi gol uvek ima i te kako velik značaj, ali estetski element u majstorskom Ivanićevom slobodnjaku iz 52. minuta prosto je nemoguće zanemariti. Na 18 metara od gola Nemanje Krznarića, elegantan udarac preko živog zida, lopta je samo liznula prečku pre no što se zarolala u mreži. Tek da nas podseti koliko sa njom ume Mirko Ivanić. I on se malo opustio. Gol za 2:0 protiv Mladosti bio mu je prvi posle dva meseca i jednog dana, odnosno susreta sa Borcem u 11. kolu Superlige. Ukupno sedmi u ovoj prvenstvenoj sezoni, deveti ako računamo i one protiv MTK-a i Sampdorije u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Uz spretnu Babićevu reakciju na centaršut Bojana Nastića, a za kraj - kada je sve već bilo odlučeno - i hladnokrvnu egzekuciju Aleksandra Stanisavljevića na Ivanićevu asistenciju, sasvim dovoljno za potpuno zasluženih 3:0, koji su možda mogli da budu i ubedljivi. Ali ako već nije bilo više lopti u protivničkoj mreži onda je sigurno prilično ohrabrujuć podatak da Vojvodina pod Lalatovićevim vođstvom još nije primila gol. U prethodnih 17 utakmica u Superligi primila je čak 30 po čemu je bila ubedljivo najgora u eliti. Sada su joj se primakli i Radnik i OFK Beograd.

Superliga, 19. kolo:

Petak:

Radnički Niš - Metalac 2:1 (1:0)
/Ašćerić 2, 80 - Mladenović 88pen/

Subota:

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (0:0)
/Popović 87ag, Vijeira 94/

OFK Beograd - Čukarički 0:3 (0:2)
/Mirosavljević 19, Janković 43, Pavlović 52/

Borac - Radnik 4:2 (1:1)
/Vujaklija 2, Knežević 74, 83, 89 - Stojanović 6, Arsić 75/

Rad - Javor 2:1 (1:1)
/Veselinović 8 - Dražić 38/

Vojvodina - Mladost 3:0 (1:0)
/Babić 24, Ivanić 52, Stanisavljević 83/

Odloženo:

Novi Pazar - Jagodina

Nedelja:
13.00: Spartak - Partizan

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaSiniša BabićNenad LalatovićMladost LučaniMirko IvanićAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara