""
""

Iz Dortmunda otkrivaju: Klopov naslednik će biti Nemac!

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.04.15. | 17:49

"Trenutno ne znamo ko će biti novi trener Borusije, a čak i da znam ne bih vam to rekao", poručio je Hans Joakim Vacke

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke poručio je za nemačke medije da još uvek ne zna ko će tačno biti zamenik Jirgena Klopa na klupi Milionera, ali je izvesno da će to biti neki nemački strateg.

Izabrane vesti

Pojedini tamošnji mediji već su praktično promovisali trenera Majnca Tomasa Tuhela za novog trenera slavnog kluba sa Vestfalena.
"Trenutno ne znam ko će biti novi trener Borusije, a čak i da znam ne bih vam to rekao. Gotovo je izvesno da to neće biti trener iz neke druge lige, ali je izvesno da će biti Nemac. Tomas Tuhel nije jedini kandidat za trenersku poziciju, a odluku ćemo doneti u toku sledeće nedelje", rekao je Vacke i poručio da je Dortmund veći od bilo kog pojedinca i da filozofija kluba ne zavisi od trenera.

U svakom slučaju klub je prinuđen da nakon sedam godina traži rešenje na trenerskoj poziciji, a kako će se to odraziti na ekipu videće se naredne sezone. Klop je sa Borusijom dva puta bio šampion Nemačke, a osvojio je i jedan trofej u Kupu Nemačke i tri superkupa Nemačke. U sezoni 2012/2013 Milioneri su pod njegovim vođstvom igrali finale Lige šampiona, ali su poraženi od Bajerna. 

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaHans Joakim VackeEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara