Izrečene žestoke kazne: Savidis izbačen iz fudbala, nagrabusio i PAOK

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.03.18. | 13:08

Gomila suspenzija i novčanih kazni za prekinuti duel u Solunu

Konačno su izrečene kazne za prekinuti meč PAOK - AEK! Cirkus viđen u Solunu zbog kojeg je prekinuto grčko prvenstvo je danas dobio epilog. Disciplinci grčkog fudbala su bili nemilordni prema akterima sramotnog prekida na stadionu Tumba.

Izabrane vesti

Podsetimo, PAOK i AEK su dočekali derbi u Solunu kao kandidati za titulu Derbi i taj meč je mogao da odigra presudnu ulogu u raspletu šampionske trke. PAOK je postigao gol u nadoknadi vremena koji je poništen posle čega su krenuli veliki neredi, a sve je kulminiralo ulaskom gazde solunskog kluba Ivana Savidisa sa pištoljem na teren. Meč se nije završio, a grčka Vlada je zasićena stalnim huliganskim pirovima na stadionima, suspendovala fudbal u ovoj zemlji.

Danas su konačno određene i kazne za pojedince i klubove. Meč je registrovan službenim rezultatom 0:3 što znači da AEK sada ima 57 bodova pet kola preko kraja, pet više od prvog pratioca Olimpijakosa. PAOK može da zaboravi na titulu, a dodatno je kažnjen i sa oduzimanjem tri boda odranije zarađena na terenu. Tako sada solunski tim kasni za liderom sedam bodova, a za Olimpijakosem dva boda što znači da će teško i do drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Takođe, PAOK će i u narednu sezonu ući sa dva boda minusa. Ni to nije sve. PAOK će naredna tri meča na svom terenu igrati bez prisustva publike, a moraće i da plati 63.000 evra.

Gazda solunskog kluba Ivan Savidis kažnjen je zabranom prisustvovanja fudbalskim utakmicama u naredne tri godine jer je utrčao na teren sa pištoljem kako bi protestovao i pretio sudijama. A moraće i da plati 100.000 evra. Direktor crno-belih Luboš Mihel je kažnjen zabranom ulaska na stadione u narednih 90 dana, kao i novčanom kaznom 15.000 evra.


tagovi

PAOKIvan Savidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara