""
""

Jači od sistema: Titula je crno-bela posle sedam godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.16. | 20:01

Bešiktaš zgazio gostujući Osmanli i postao šampion Turske 14. put u istoriji

Ludnica u crno-belom delu Istanbula! Fudbaleri Bešiktaša osvojili su titulu prvaka Turske, nakon što su na svom stadionu ubedljivo savladali Osmanli sa 3:1 u pretposlednjem, 33. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Uspeo je Bešiktaš da razbije dominaciju velikih gradskih rivala, Fenerbahčea i Galatasaraja i zasluženo osvoji prvi trofej posle devet godina.

Uvek je Bešiktaš delovao iz senke. Fenerbahčeov patron je moćni predsednik turske Tajip Redžep Erdogan, pa nisu retke opaske da pomaže Kanarincima gde god stigne, a i Galatasaraj je uvek važio za klub koji je finansijski moćniji i ima više navijača od Bešiktaša.

Sve to je ove sezone pobedila ekipa istanbulskih Orlova koja je imala i taj hendikep da je najveći broj utakmica odigrala van svog stadiona. Tek nedavno je završena izgranja novog velelepnog zdanja na obali Bosfora, a lepši poklon od šampionske titule fudbaleri nisu mogli da podare navijačima Bešiktaša.

Slavnom istanbulskom klubu na današnjoj utakmici bio je potreban samo bod kako bi potvrdio osvajanje titule, ali fudbaleri Bešiktaša nisu se zadovoljim takvih ishodom.

Za samo dva minuta sredinom prvog poluvremena Bešiktaš je otklonio sve dileme oko pobednika, ako ih je uopšte bilo.

Momak na pozajmici iz nemačkog Hanovera postigao je dva gola. Prvi u 21, a sledeći tri minuta kasnije iz prekida.

Naravno, kakva bi to utakmica Bešiktaša bila ove sezone da se u strelce nije upisao sjajni Mario Gomez. Čini se da je upravo Nemac bio ta karika koja nedostaje Bešiktašu za osvajanje titule.

Celu utakmicu za Bešiktaš danas je odigrao i povremeni reprezentativac Srbije Duško Tošić koji je u većem delu sezone dobijao šansu na kašičicu, ali ne iz sportskih razloga.

Ovaj trijumf istovremeno znači i povratak Bešiktaša u Ligu šampiona posle šest godina, jer prvak Turske direktno ide u grupnu fazu elitnog takmičenja. 


Pobede u pretposlednjem kolu upisali su i Fenerbahče i Galatasaraj. Doduše, Galati ti bodovi ništa ne znače jer je ionako izbačena iz Evrope za sledeću sezonu.

Galatasaraj je u gostima slavio protiv Ahisara sa 2:0 i to je oba gola postigao Seldžuk Inan iz penala. Utisak je da je onaj prvi u 45. minutu bio neopravdano dosuđen jer je lopta pogodila u rame protivničkog igrača.

Fenerbahče je kod kuće bio bolji od Genčlerbirligija sa 2:1, dok je Kasimpaša na svom stadionu raznela fenjeraša Mersin sa 7:0 uz het-trik Ezekijela Skarionea.

Super Lig, 33. kolo

Petak
Antalija - Trabzon 7:0 (3:0)
/Šišmanoglu 18, 49, 79, Čarls 22, Makun 37, Etame 51, 62/

Subota
Bursa – Konja 1:1 (1:1)
/Jilmaz 41 – Sonmez 45/

Rize – Gacijantep 1:0 (1:0)
/Kadah 11/

Kajzeri – Sivas 1:1 (1:0)
/Bisesvar 7 – Šešue 80/

Eskišehir – Bašakšehir 1:2 (0:0)
/Okrijašvili 66 – Napoleoni 48, Cikaleši 90/

Nedelja
Ahisar – Galatasaraj 0:2 (0:1)
/Duglao 90 - Inan 45pen, 60pen/

Fenerbahče – Genčlerbirligi 2:1
/Van Persi 28, 75 – Gurler 61/

Kasimpaša – Mersin 7:0 (3:0)
/Bujuk 19, Fode-Koita 36, Skarione 45, 66, 74, Kastro 56/

Bešiktaš – Osmanli 3:1 (2:0)
/Marselo 21, 24, Gomez 48 – Vebo 74/

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

TurskaSuper ligMario GomezEvropaDuško TošićBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara