"Tragičar Stirman"
"Tragičar Stirman"

Jedan pao, ostalo je sedam? Traktor Bojsi odoleli na Molinou i udaljili Vulverhempton od Premijer lige! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.15. | 15:11

Ričard Stirman se zahvaljio Ipsviču na velikoj pomoći u karijeri i autogolom značajno umanjio šanse svog tima da se nađe u baražu za promociju

Tragičar StirmanSam je pred početak utakmice rekao da će večno biti zahvalan Ipsviču što mu je na proleće 2013. omogućio da tokom pozajmice na Portman Roudu fudbalski vaskrsne i posle šest meseci se u Vulverhempton vratio kao igrač za prvi tim. Sada je Ričard Stirman konačno dočekao šansu da se iskupi. Učinio je to i svoj Vulverhempton verovatno ostavio u drugoligaškom društvu i za sledeću sezonu pošto je upravo zahvaljujući autogolu Stirmana Ipsvič odoleo na Molinou – 1:1 u 44. kolu Čempionšipa.

Stirmanov kiks dogodio se u 21. minutu, a iako je gol mašina Benik Afobe uspela da Vukove vrati u život izjednačujućim golom u 50. – njegovim osmim na 10 utakmica za Vulfse na Molinou - čini se da su ovim rezultatom šanse Vulverhemptona da se domogne baraža za promociju svedene na minimum.

Izabrane vesti

Vulverhempton je naime ostao na tri boda zaostatka za Ipsvičem i Derbijem, a pošto ima najgoru gol razliku u tom triju spasilo bi ga samo ako u poslednja dva kola savlada i Vigan i Milvol, a direktni rivali u borbi za Premijer ligu ne uspeju da dobiju nijedan od preostalih mečeva. A to i nije baš tako realno jer Traktor Bojsi dočekuju nezainteresovani Notingem Forest i gostuju kod opet nezainteresovanog Blekburna, dok Ovnovi iz Derbija imaju čak tri utakmice u džepu. Danas gostuju kod Haderfsilda, potom i kod Milvola, a na koncu sezone čekaju Reding.

Matematika je jedini saveznik Vulverhemptona u nikad izjednačenijem Čempionšipu. Izgleda da je jedan pao. Ostalo je još sedam kandidata za Premijer ligu.

Čempionšip, 44. kolo:

Vulverhempton – Ipsvič 1:1 (0:1)
/Afobe 50 – Stirman 21ag/

16.00: Bornmaut – Šefild Venzdej
16.00: Blekburn – Notingem Forest
16.00: Blekpul – Fulam
16.00: Brentford – Bolton
16.00: Kardif Siti – Milvol
16.00: Čarlton – Lids
16.00:  Hadersfild – Derbi Kaunti
16.00: Votford – Birmingem Siti
16.00: Vigan – Brajton

Nedelja:
20.45: Blekburn – Milvol

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ričard StirmanEvropaEngleskaČempionšipBenik Afobe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara