Još dvojica i nikad jači Atletiko! Simeone blizu idealnih 20 gladijatora

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.07.18. | 09:10

Madriđani stvaraju tim za titulu u Ligi šampiona

Kada je zimus ostao bez Augusta Fernandeza, Nika Gaitana i Janika Fereire Karaska, a na njihova mesta nije doveo zamene, Atletiko je mnogo rizikovao i u nastavku sezone igrao praktično bez jake klupe. Ali sve je to bio uvod u mnogo veče planove...

Čim je doživeo šok u Ligi šampiona i ispao iz grupe, Simeone je rešio da zasuče rukave i počne da stvara novi tim. Uprava mu je izašla u susret. Već u januaru je dobio unapred dogovorevna pojačanja Kostu i Vitola, ali bio je to samo početak stvaranja tima koji će naredne sezone napasti trofej u Ligi šampiona i finale koje se igra na njihovom Metropolitanu u Madridu.  

Izabrane vesti

Simeone je prvo osigurao potpis Viljaerealovog veziste Rodrija koji golazi umesto kapitena Gabija. Potom je doveden Lemar da popuni Karaskovo upraženjeno mesto. Zatim su se pojačali i na poziciji rezervnog golmana sa odličnim Adanom. I još nije kraj....

Simeoneov ideal je da ima 20 ili 21 igrača koji će uvek moći da konkurišu za tim i u najjačim ispitima.

To su dva golmana Oblak i Adan.

Zatim sedam defanzivaca: Godin, Himenez, Ernandez, Huanfran, Filipe Luis kao kičma odbrane plus Vrsaljko i Savić. Ako Hrvat ili Crnogorac odu, na njihovom mesto će doći zamene. Simeoneove želje su Florenci iz Rome i Milenković iz Fjorentine.

Za idealan tim mu je potrebno sedam ili osam vezista. To su: Koke, Saul, Lemar, Parti, Rodri i Vitolo. Plus jedan ili dvojica novajlija. Prva želja za pojačanje u veznom redu je Želson Martins iz lisabonskog Sportinga koji je zatražio rakid ugovora sa Lavovima. Njega žele i engelski klubovi poput Arsenala, ali je Atletiko ozbiljno zagrizao. Šuška se da bi mogli da ponude 30.000.000 evra za njega.

Martins je krilo koje može da igra i špicu, ali i povučenije u veznom redu. Brz, jak, uporan... Profil Simeoneovog igrača. Sa njim i eventulano još jednim pojačanjem bi Atletiko napunio vezni red.

U napadu Simeone računa na četvoricu. Grizman i Dijego Kosta su prve opcije, traži se treći napadač koji će ulaziti sa klupe, a četvrti je Anhel Korea koji može da igra i u veznom redu. Nije to Kevin Gameiro koji je blizu selidbe u Valensiju, a Simeone bi da na njegovo mesto dovede Nikolu Klainića iz Milana. Sa tim kvartetom bi stvorio napadačku liniju po svom ukusu i završio prelazni rok.  

Po profilu igrača koje je birao je jasno da sprema tim od 20 gladijatora sa kojima će naredne sezone napasti Ligu šampiona.

(FO&TO: Action images)


tagovi

Nikola KalinićLetnji prelazni rok 2018Želson Martins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara