"Dvorana Dražen Petrović"
"Dvorana Dražen Petrović"

Još jedan klasik - Partizan na Cibonu, Semjuels na parketu Draženovog doma

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.17. | 10:19

Crno-beli su u dobrom raspoloženju otputovali u Zagreb, posle pobede u Bilbau u utakmici trećeg kola Evrokupa

Dvorana Dražen Petrović

Sarajevska Bosna morala je da menja ime, Split joj pravi društvo u drugom rangu regionalnog takmičenja, a čast nekadašnjih prvaka Evrope sa ovih prostora u današnjoj Jadranskoj ligi brane samo Partizan i zagrebačka Cibona.

Izabrane vesti

Upravo će ove dve ekipe večeras od 18 sati u Draženovom domu u Zagrebu odigrati premijerni meč šestog kola regionalnog takmičenja.

Crno-beli su u dobrom raspoloženju otputovali u Zagreb, posle pobede u Bilbau u utakmici trećeg kola Evrokupa. Nekoliko dana pre toga u Pioniru su u uzbudljivoj završnici savladali Igokeu i tako došli do mesta u gornjem delu tabele. Ono što svakako može da raduje navijače Partizana je činjenica da će konačno debitovati novi centar Samardo Semjuels.

Može se reći da i Cibona sa optimizmom dočekuje večerašnji duel, budući da iza sebe ima četiri vezane pobede - dve na Jadranu i dve u domaćoj ligi koju igra paralelno sa regionalnim takmičenjem.
"Utakmica sa Cibonom je klasik. Radi se o dva kluba koja su obeležila košarku na ovim prostorima, uvek je postojao veliki rivalitet, i u staroj Jugoslaviji i u Jadranskoj ligi. Nikad nisam imao neke neprijatnosti u Zagrebu. Igrao sam protiv mnogo kvalitetnih igrača koji su nosili dres Cibone. I uvek su to bile tesne utakmice", rekao je kapiten Partizana Novica Veličković za MOZZART Sport uoči utakmice u Zagrebu.

Veličković

Cibona je pred početak sezone u svoje redove vratila dva iskusna vuka - Luku Žorića i Marka Tomasa.
"Zagrebačka ekipa i sada ima dva, tri izuzetno ozbiljna igrača i vidim da su nanizali nekoliko pobeda u poslednje vreme. Znam da nam uopšte neće biti lako tamo. Ipak, ova ekipa Partizana ima mladost kojom može da napadne to njihovo iskustvo."

Trener Partizana Miroslav Muta Nikolić rešio je da u Beogradu ostavi mladog beka Aleksandra Aranitovića koji ima problema sa lakšom povredom.

Kapiten Veličković smatra da bi Semjuels trebalo da bude ozbiljno pojačanje, ali da valja imati na umu da nije prošao pripreme sa ekipom.
"Semjuelsu će svakako biti potrebno vreme da se adaptira. Većina ovih momaka je tu još od 10. avgusta i prošli su pripreme. Samardo tek treba da uđe u sistem, da nauči sve akcije. Ali, mi smo tu da ga podržimo i da mu pomognemo da se što pre uklopi", poručio je Veličković.

Inače, prošle sezone je Partizan oba puta slavio protiv Cibone. U hali Pionir bilo je 87:81 za domaćina, dok je u Zagrebu srpski tim trijumfovao sa 82:77. Večerašnja utakmica u Draženovom domu igra se od 18 sati uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

JADRANSKA LIGA – 6. kolo:

Petak:
18.00: (1,70) Cibona (14,5) Partizan (2,30)
20.00: (1,45) Mornar (15,0) Zadar (3,05)

Subota:
17.00: (2,85) Mega Bemaks (14,5) Cedevita (1,50)

Nedelja:
17.00: (1,50) Igokea (14,5) FMP (2,85)
19.00: (2,55) Olimpija (14,5) Budućnost (1,60)

Ponedeljak:
18.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) MZT (10,0)

PIŠE: Marko Protić

(FOTO: Star Sport)


tagovi

CibonaJadranska ligaMiroslav Muta NikolićFK PartizanSamardo Semjuels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara