"Enver Alivodić"
"Enver Alivodić"

Još jedan povod za slavlje u Humskoj - Borac sa kreča uštopovao Vošu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 20:48

Lale posle pet uzastopnih pobeda osvojila “samo“ bod u Čačku. Napredak savladao Radnički za prvenac u novoj sezoni

Enver AlivodićVikend iz snova za Partizan. Posle pobede nad Crvenom zvezdom u 147. večitom derbiju crno-beli su dobili još jedan razlog za osmeh. Trijumfalna serija Vojvodine od pet uzastopnih pobeda okončana je u Čačku pošto je Borac uspeo da izdrži pred naletima Novosađana i izbori bod – 1:1.

Voša je imala više od igre, konstantno loptu u nogama, ali se mučila sa bedemom ispred Nikole Petrića.

Izabrane vesti

Uspeo je, doduše, Mijat Gaćinović da posle šuta Envera Alivodića zakači loptu i usmeri je u protivničku mrežu, ali je to bilo dovoljno samo za bod, jer je Borac prvi stigao do pogotka. U finišu prvog poluvremena je, naime, sudija Dejan Anđelković možda i previše lako odlučio da jedan kontakt u kaznenom prostoru gostiju okarakteriše kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Mario Božić nije se bunio, već je golom sa kreča pomrsio račune Novosađanima i ostavio ih na dva boda iza vodećeg Partizana.

U drugom meču večeri Napredak je golovima Nemanje Janičića, Bojana Božovića i Nikole Trujića savladao niški Radnički sa 3:1 i upisao tek prvu pobedu u ovoj sezoni srpskog šampionata.

Kao da su zvižduci sa tribina posle monotonog prvog poluvremena probudili uspavanu ekipu, koja je u nastavku zaigrala u mnogo jačem ritmu i sa tri brga gola slomila otpor gostiju iz Niša. I prepustila Radničkom pretposlednje mesto na tabeli Superlige.
"Čestitam svojim igračima koji su pobedu zaslužili. Čestitam i navijačima koji su sve to podržali. Ali, ovu utakmicu već zaboravljam jer nam u sledećem kolu dolazi Novi Pazar", spušta loptu smireni Saša Štrbac, šef struke u Napretku.

Imenja iz Radničkog Saša Mrkić sportski priznaje poraz.
"Bili smo ispod našeg nivoa. Verovatno je Napredak više želeo pobedu. Pprimili smo taj pogodak u drugom delu meča i on nas je potpuno presekao".

SUPERLIGA, deveto kolo:

Rad – OFK Beograd 1:1 (1:0)
/Veselinović 47 – Micevski 26/

Napredak – Radnički Niš 3:1 (0:0)
/Janičić 47, Božović 54, Trujić 73 – Pavlović 82/

Borac Čačak – Vojvodina 1:1 (1:0)
/Božić 38pen – Alivodić 57/

Subota:

Voždovac – Jagodina 1:0 (1:0)
/Babović 45/

Donji Srem – Mladost Lučani 1:2 (1:1)
/Spalević 18pen – Eze Frajdej 12, Zonjić 55/

Čukarički – Radnički 1923 4:1 (3:1)
/Regan 26, 39, Terzić 34ag, Srnić 80 – Kovačević19/

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
/Drinčić 77/

Novi Pazar – Spartak 1:0 (0:0)
/Kecap 80/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bojan BožovićBorac ČačakMario BožićMijat GaćinovićNapredak KruševacNemanja JaničićNikola TrujićRadnički NišSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara