""
""

Još se drži taj matorac: Rafa Markez pogodio, nijedna reprezentacija na svetu nema to što ima Meksiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 09:32

Sombrerosi u prvom kolu Grupe C Kopa Amerika savladali Urugvaj 3:1

Taj neuništivi Rafael Markez. Pre 21 godinu počeo je reprezentativnu karijeru i ne samo da ne namerava da stane, nego i odlučuje utakmice. Golom kapitena koga je selektor Osorio nagovorio da se vratio u državni tim, pet minuta pre kraja uvodnog susreta Grupe C, Meksiko je napravio ključni korak u bacanju žilavog Urugvaja na patos i nagoveštaju da na 45. izdnaju Kopa Amerike ima veću ambiciju od pukog učesnika - 3:1.

Sombrerosi su zasluženo savladali najuspešniji tim takmičenja, pokazavši da imaju sastav možda i za završnicu turnira. Odluka je pala u završnici meča, kad je 37-godišnji Markez iz besa opalio po lopti i provukao je iznad ruku Fernanda Muslere, a ispod prečke, za veliko slavlje svojih navijača, koji su dodatni razlog za radost pronašli u nadoknadi, posle lagane egzekucije Ektora Erere.

Izabrane vesti

Dotad je delovalo da Urusi mogu da odole. Pogotovo što je Dijego Godin glavom u 74. minutu poništio vođstvo Meksikanaca, tačnije, ispravio nesmotrenost svog partnera iz odbrane Alvara Pereire, koji je već na startu utakmice postigao autogol. S tim da bez rovitog Luisa Suareza i ne baš golgeterski raspoloženog Edinsona Kavanija to nije reprezentacija koja uliva strah u kosti.

Susret u Finiksu obeležila je velika nervoza, crvene kartone zaradili su Matijas Vesino (47. minut) i Andres Gavdrado (73). Usput i košakanje na relaciji Huan Karos Osorio - Hose Marija Himenez. Naime, selektor Meksika optužio je štopera Urugvajaca da ga je vređao tokom utakmice.
To je nepoštovanje, neprihvatljivo ponašanje profesionalca koji igra za jedan od najboljih klubova sveta, Atletiko Madrid, kao i za jednu od najboljih selekcija planete. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo za jednog fudbalera“, grmeo je posle meča Osorio.

Doduše, ima više razloga za zadovoljstvo, jer je Meksiko ovom pobedom postao vlasnik rekorda koji se tiče najdužeg niza bez poraza jedne reprezentacije. Trenutno je na koti 20, što je bez obzira na činjenicu da u okruženju i nemaju baš jake rivale, podatak za poštovanje.

U prvom meču Grupe C, Venecuela je opravldala ulogu favorita protiv slabašne Jamajke i slavila 1:0. Odluka je pala već u 15. minutu zahvaljujući pogotku Josefa Martineza, a pošto je Rodolf Ostin u 23. zaradio isključenje postalo je jasno da selekcija sa Kariba nema šanse da stigne ni do boda.

KOPA AMERIKA

Grupa C

Sinoć:

Jamajka - Venecuela 0:1 (0:1)
/Martinez 15/

Meksiko - Urugvaj 3:1 (1:0)
/Pereira 4 ag, Markez 85, Erera 90+2 - Godin 74/

Grupa D

Večeras:
01.00 Panama - Bolivija
04.00 Argentina - Čile

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Urugvajareprezentacija MeksikaRafael MarkezMeksikomeđunarodni fudbalKopa Amerika 2016Kopa AmerikaJužna Amerikafudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara