""
""

Još u Brazilu stanuju majstori: Ganso ponižavao Riverove igrače kao nekad Rikelme (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.16. | 10:10

Posle spektakularnog gola Savedre, Boka se izvukla u Boliviji u šestom minutu nadoknade vremena golčinom iz slobodnjaka

Pre nekoliko godina svet je brujao o čudesnom tandemu tinejdžera iz brazilskog Santosa. Najavljivano je da su Nejmar i Ganso sledeća velika stvar svetskog fudbala i momci koji će krenuti stopama Rivalda, Ronaldinja, Kake... Pola proročanstva se ostvarilo.

Izabrane vesti

Nejmar je postao planetarna zvezda i jedan od najboljih fudbalera sveta, ali Ganso nikada nije dostigao visine koje su mu predviđane. Prerastao je Santos, ali nije došao u Evropu kada je bilo vreme zato. Pre svega jer su alavi menadžerski fondovi i porodica iseckali ugovor na „milion“ delova pa nijedan klub nije želeo da ulazi u rizik sa sumnjovim ugovorom i plaćenjem obeštećenja na više strana. Ganso je ostao u Brazilu i 2012. se preselio iz Santosa u redove lokalnog rivala Sao Paula. Tek povremeno bi vrsni i lenji plejmejker pokazao zašto su mu predviđali blistavu karijeru. kao sinoč u Kopa Libertadores protiv Rivera.

Sao Paulo je gostovao na Monumentalu šampionu Južne Amerike i upsiao remi 1:1. Jedini gol za Brazilce je postigao Ganso lepim volejom, ali je u centru pažnje bio zbog nekoliko driblinga u kojima je bukvalno ponizio Riverove igrače. Pre svih Nikolasa Dominga. Podsetio je na legendarne driblinge Huana Romana Rikelmea protiv Rivera kada je čudesni plejmejker vadio dušu na pamuk Mariju Jepesu.

Iako je River vodio golom Gansa, nije dugo zadržao vođstvo. Posle očajne intervencije golmana Denisa i loše izboskovane lopte, Tijago Mendes je zatresao svoju mrežu. Za Sao Paulo je igrao i Džonatan Kaleri, najbolji igrač Riverovog ljutog rivala Boke u prošloj sezoni, ali nije uspeo da zatrese mrežu Milionera. Mladi srpski reprezentativac Lijanko Vojnović nije bio u timu Sao Paula. 

Kada smo već kod Boke, ona se još teže provukla do remija. Velikan sa Bombonjere je gostovao Bolivaru i golčinom Kariza iz slobodnjaka u šestom minutu nadoknade uspeo da izvuče remi 1:1. Bio je to prvi gol Boke u trećem meču od dolaska na klupu novog trenera Skelota. Prethodno je Bolivar poveo spektakularnim golom Savedre sa 30 i kusur metara...

(FOTO: Action images)


tagovi

Sao PauloRiver Plejtmeđunarodni fudbalJužna AmerikaGansoBrazilArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara