Juventus i Kristante - zašto ga Alegri obožava i kakve su šanse Stare dame?

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.03.18. | 17:15

Vezista Atalante je glavna tema u Torinu

Maks Alegri nema običaj da priča o transferima. I danas je to odbio kada su ga italijanski novinari pitali za jednog od najboljih fudbalera u Seriji A Brajana Kristantea.
"Ne govorim o budućnosti", uzvratio je trener Juventusa.

Naravno da ne želi iskusni stručnjak da kvari atmosferu pred četvrti ovosezonski duel sa timom iz Bergama (sreda, 18 časova). Ali, javna je tajna da je trener Juventusa slab na fudbalera kanadskih korena i da to ne krije. S ponosom ističe da mu je prvi omogućio da debituje u seniorskoj konkurenciji u dresu Milana.
"Znao sam da Brajan može da igra top fudbal. Da nije tako ne bih ga pustio da debituje. Mislim da je debitovao u Ligi šampiona kada je imao 16 godina na utakmici sa Viktorijom iz Plzenja, i tada je propustio šansu da postigne gol. Bio je igrač koji s tada malo pogubio, a mislim da mu ni tadašnja pozicija u timu nije odgovarala. Kristante je centralni vezista koji je strelac, asistent, momak sa jakim šutem. Jedino u čemu je slab je igra u odbrani, ali ima ko će to da odradi za njega", sipa komplimente Alegri.  

Izabrane vesti

Bez obzira što trener Stare dame ne želi da se izjasni da li ga želi i ne, jasno je da postoji plan da Kristante postane deo Juventusove budućnosti. Prema saznanjima Kalčomerkata, Juventus je poslednjih nedelja pojačao interesovanje za vezistu Atalante, sa željom da investira i više od 25.000.000 evra u njegov dolazak, ali ne više od 30.000.000. To je zato što bi za sličnu svotu mogao da isplati otkupnu klauzulu za Lorenca Pelegrinija iz Rome.

Juventus ne želi da čeka da Kristanteu scena značajno skoči jer bi u tom slučaju izgubio šanse za njegovo angažovanje. Stara dama se drži svog plana, ali je potrebno da fudbaler i Atalanta pristanu na uslove kako bi se 23-godišnji vezista preselio u redove šampiona Italije narednog leta.

Foto: Action Images


tagovi

Brajan Kristante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara