Juventus i Valensija izgubili trku za mladog Srbina! I Bregzit je imao udela...

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.09.18. | 16:31

Ipak je zov Premijer lige bio jači

Transfer Filipa Stuparevića iz Voždovca u Premijer ligu je posle srpskih i italijanskih medija odjeknuo konačno i u engleskim. Dva dana posle vesti u Žurnalu da je dogovoren transfer vredan 3.000.000 evra preko Udinezea u Votford, danas se tom temom bave i mediji na Ostrvu.

Lokani Observer tvrdi da visina transfera iznosi 2.000.000 funti što je nešto manje od 2.500.000 evra. Navode se da je transfer ugovoren još pre mesec i kusur dana kada je MOZZART Sport i najavio transfer u Udineze preko Votforda. Ispostavilo se da je redosled obrnut. Od tada se radilo na papirologiji za transfer Stuparevića i sada je sve završeno i rešen je problem oko radne dozvole.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji otkrivaju da je Votford u trci za Stuparevića imao konkurenciju u vidu Juventusa i Valensije čiji skauti su takođe bili oduševljeni mladim ofanzivcem i dali su zeleno svetlo za realizaciju transfera.

Ali Votford je jedan od klubova sa najboljim skautingom u Evropi. Tačnije, Stršljenovi su dolaskom familije Poco na čelo kluba samo nadogradili politiku Udinezea koji je u eri te porodice postao jedan od klubova sa najboljim skautingom na svetu, što govore i imena igrača koje je klub sa Friulija lansirao prethodnih godina: Handanović, Benatija, Asamoa, Alan, Zjelinski, Kvadrado, Aleksis Sančez, Murijel...

Udinezeovi lovci na talente su brže od konkurencije signalizirali da je Stuparević šansa koju treba iskoristiti i dogovoren je transfer sa srpskim superligašem.

Osim konkurencije, posao je ubrzan i zbog Bergzita. Ugledni ostrvski Telegraf piše da su premijerligaši u žurbi da dovedu mlade talenta iz ostalih krajeva Evrope. Postoji bojazan da će januarski prelazni rok biti poslednji za premijerligaše u kojem će moći da tako lako dovode evropske igrače mlađe od 18 godina. Naime, od marta bi dobijanje radnih dozvola moglo da bude mnogo komplikovanije i zato mnogi klubovi žure da završe neke transfere.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Filip Stuparević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara