""
""

Juventusov prvenac uz ludu sreću i sporan penal, sudije i evrogol Salaha spasile Romu poraza od Sasuola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.15. | 17:02

Šampion konačno upisao tri boda, Vučica jedva iščupala bod protiv ekipe koja im konstantno pravi probleme na Olimpiku

Dva najveća kandidata za titulu u Seriji A su danas imali vetar u leđa od strane sudija. Roma se uz veliku pomoć arbitara spasila poraza na svom terenu od Sasuola (2:2), Juventus je pobedu u Đenovi (2:0) prelomio tek kada im je arbitar dosudio više nego sporan penal.

Izabrane vesti

Prvu prvenstvenu pobedu Juventusa u sezoni su kreirali Pol Pogba i luda sreća. Ipak, Juve je na krilima pobede u Mančester odirgao daleko bolje nego u prethodna tri kola. Uprkos činjenici da Alegri nije mogao da računa na brojne povređene igrače, kao i da je Morata morao van terena zbog povrede u 22. minutu. Stara dama je uz mnogo sreće načela domaćina na Marasiju.

Pogba je promašio prazan gol sa metar udaljenosti i pogodio prečku, ali je imao sreće da je ona pogodila golmana Đenove Lamanu u leđa i da je završila u mreži. Juve je bio bolji, stvarao šanse, ali je jedini gol bio plod lude sreće. Pred kraj prvog poluvremena im je stvari dodatno olakšao defanzivac domaćih Aramando Ico koji je zaradio isključenje zbog prekršaja nad Kvadradom kada je bio poslednji igrač odbrane. Juve je pitanje pobednika rešio posle sat vremena igre. Iz spornog penala. Đorđo Kjelini je poturio nogu i dobro odglumio, a Pogba prvi put u karijeri postigao gol iz penala u Seriji A. Posle prilično komičnog zaleta za udarac sa bele tačke. Darko Lazović je ceo meč presedeo na klupi Đenove. 

Ćihu, ćihu, ćihu-hu! (VIDEO)

Ako je Juve imao malu pomoć arbitara, Roma je imala prilično veliku. I opet nije uspela da savlada Sasusolo na Olimpiku. Sasuolo je opet ostao neporažen pošto je i prethodna dva puta kada je gostovao Romi izborio remi. Dva puta su danas vodili i ne bi bilo nezasluženo da su i pobedili. Garsija se kockao i odlučio da odmori neke od startera što mu se osvetilo jer su se igrači Sasuola kod oba gola šetali po šesanestercu. Prvo je Defrel pokazao da je sjajno pojačanje i prava zamena za Zazu kada je u 22. minutu doveo goste u vođstvo. Roma je uspela da izjednači golom Totija iz očiglednog ofsajda.

Cifra koju je gotovo nemoguće dostići: Toti postigao 300. gol u dresu Rome! (VIDEO)

Ipak, Sasuolo je u finišu poluvremena opet prešao u vođstvo. I to golom Rominog deteta Matea Politana koji u Sasuolu igra kao pozajmljen igrač. I opet je odbrana Vučice ozbiljno zakazala.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Roma je opet izjednačila. Evrogol Mohameda Salaha koji je poslao neodbranjiv projektil u mrežu gostiju. Roma je u nastavku stezala obruč, stvarala šanse, ali je bila bliže porazu nego pobedi s obzirom da je Sansoneu poništen regularan gol zbog navodnog ofsajda.

Luda završnica je viđena u Bergamu gde je Atalanta dočekala Veronu. Veći deo meča je bio fudbalska uspvanka, a kada je Boško Janković u 79. minutu dobio drugi žuti karton moram ranije na tuširanje, delovalo je da su se domaćinu otvorila vrata pobede. Morales je u 89. moinutu pogodio i Verona je bila otpisana. Međutim, u sedmom minutu nadoknade je Pizano na drugoj stativi fenomenalnim skokom poslao loptu u suprotan ugao i izvadio Atalanti dva boda iz džepa. 

Dva gola Fabija Kvaljarele su bila dovoljna Torinu da savlada Sampdorija i nastavi sjajan niz rezultata. Bikovi sada imaju dva boda manje od lidera Inter i potvrđuju da su u letnjem prelaznom roku odradili sjajan posao. 

Bolonja je konačno pobedila i prekinula crnu seriju od tri poraza. Novajlija Munije je presudio skromnom Foriznoneu koji se po svemu sudeći neće mnogo zadržati u Seriji A. 

SERIJA A – četvrto kolo:

Subota:

Udineze – Empoli 1:2 (1:0)
/Zapata 19 – Paredes 73, Makarone 90/

Milan – Palermo 3:2 (2:1)
/Baka 21, 75, Bonaventura 41 – Hiljemark 32, 73/

Nedelja:

Kjevo – Inter (0:1)
/Ikardi 42/

Atalanta – Verona 1:1 (0:0)
/Morales 89 - Pisano 90+7/

Bolonja – Frozinone 1:0 (1:0)
/Munije 27/

Đenova – Juventus 0:2 (0:1)
/Lamana 37 autogol, Pogba 60 penal/ 

Roma – Sasuolo 2:2 (1:2)
/Salah 49, Toti 36 - Defrel 22, Politano 45/

Torino – Sampdorija 2:0 (2:0)
/Kvaljarela 18, 24/

18.00 Karpi – Fiorentina
20.45 Napoli – Lacio

(FOTO: Action Images)


tagovi

VeronaTorinoSerija AsasuoloSampdorijaRomaPol PogbaMohamed SalahMateo PolitanoJuventusItalijaGregoa DefrelFrozinoneFrančesko TotiFabio KvaljarelaEvropaĐenovaBolonjaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara