""
""

Juventusova pesma u Derbiju Italije, Inter je samo senka velike ekipe VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.16. | 22:40

Defanzivci Nerazura “častili“ aktuelnog prvaka koji je znao da iskoristi ozbiljne greške

Italija nema boljeg od Juventusa! Torinska dama možda jeste stara, ali i dalje ume da bije, a to je na svojoj koži ponovo osetio Intera u velikom Derbiju Italije u Torinu. Na kraju, bilo je 2:0 za crno-bele u meču 27. kolu Serije A, a Juventus sada ima četiri boda i meč više od drugoplasiranog Napolija.

Izabrane vesti

Crno-beli sa severa Italije su zasluženo pobedili, još jednom pokazali da imaju najkvalitetniju ekipu na Apeninima, a pobedili su uprkos tome što ni Paulo Dibala, ni Pol Pogba, motori na sredini terena, nisu baš pružili blistave partije večeras.

Strelci za Juventus bili su Leonardo Bonuči u 47. i Alvaro Morata iz penala u 83. minutu. Ipak, trener šampiona Italije Masimilijano Alegri ima i razlog za brigu jer je u prvom poluvremenu Đorđo Kjelini, tek što se oporavio od povrede, morao opet van terena, a zamenio ga je Danijele Rugani.

Ovo je bio treći meč dva ljuta rivala u sezoni, a Inter još nije zatresao mrežu za tih 270 i kusur minuta. Novu priliku za to imaće već u sredu na svom Đuzepeu Meaci, kada će ugostiti Juventus u revanšu polufinala italijanskog kupa.

I tu će Nerazuri igrati pre svega za čast i obraz jer su u prvom polufinalnom meču izgubili sa 3:0.

Bilo kako bilo, ako Inter ponovi večerašnju partiju nema šta da traži ne samo u sredu, nego ni u nastavku sezone u borbi za najviši plasman u Seriji A. 

Večerašnji Tragičar Nerazura na ovoj utakmici definitivno je bio Danilo D’Ambrozio koji je u 47. minutu početnički reagovao i namestio loptu Leonardu Bonučiju koji se na tom poklonu zahvalio volej bombom u mrežu.

Uz rame D’Ambroziju mogao bi da stane i Miranda, drugi defanzivac Intera, koji je u 82. minutu, bespotrebno oborio Alvara Moratu i napravio penal, a Španac je bio neumoljiv sa bele tačke.

Tek je u 88. minutu Inter napravio jednu kvalitetnu akciju pred golom Juventusa, ali je Bufon zaustavio udarce Adema Ljajića, a zatim i Mirande.

Koliko je Inter bio pasivan u prvom poluvremenu svedoči i podatak da su u tom periodu uputili samo dva udarca ka protivničkom golu. To je i za ovakav Mančinijev Inter zaista bilo malo.

Juventus je imao inicijativu i posed lopte, ali se ni Stara dama nije istakla velikim brojem prilika za pogodak.

Najbolju je imao Brazilac Ernanes, inače bivši član Intera, već u petom minutu, kada je raspalio po lopti sa više od 20 metara, a Handanović uz pomoć prečke sačuvao gol.

Fudbaleri Intera su uglavnom vrebali šansu iz kontranapada i prekida. Par puta su Neroazuri probali da naprave gužvu u šesnaestercu, ali bez konkretnog rezultata.


SERIJA A - 27. KOLO:

Subota:
Empoli - Roma 1:3 (1:2)
/Zukanović 22 autogol - El Šaravi 5, 74, Pjanić 27/

Milan - Torino 1:0 (1:0)
/Antoneli 45/

Nedelja:
Palermo - Bolonja 0:0

Karpi – Atalanta 1:1 (0:0)

/Verdi 75pen - Kurtič 52/

Sampdorija - Frozinone 2:0 (1:0)
/Fernando 44, Kvaljarela 69/

Kjevo - Đenova 1:0 (0:0)
/Kastro 51/

Udineze - Verona 2:0 (1:0)
/Badu 31, Tero 56/

Juventus – Inter 2:0 (0:0)
/Bonuči 47, Morata 83pen/

Ponedeljak:
19.00: Sasuolo – Lacio
21.00: Fjorentina - Napoli

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APaulo DibalaLeonardo BonučiJuventusItalijaInterEvropaErnanesAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara