"Nezaustavljiv: Kevin Durant"
"Nezaustavljiv: Kevin Durant"

Kad Durantula pušta gromove tu pomoći nema: Bobi i Sparsi su prošlost, neka se spreme Kari i Golden Stejt (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.16. | 08:30

Oklahoma iskoristila prvu meč loptu i trijumfom od 113:99 dobila seriju sa 4:2. U finalu je čekaju Voriorsi

Nezaustavljiv: Kevin Durant

Mnogi su još tokom regularnog dela sezone videli Golden Stejt i San Antonio u finalu Zapada, planirali spektakularnu seriju, ali je Oklahoma odlučila da neće tako da se igra. Sjajna ekipa trenera Bilija Donovana iskoristila je noćas prvu meč loptu na svom terenu i trijumfom od 113:99 overila Sparse sa 4:2 u seriji.

Izabrane vesti

Bila je ovo noć Kevina Duranta koji je bio fantastičan. U meču u kojem je Oklahoma konstantno vodila, imala u jednom trenutku čak i 28 poena viška, Durantula je ubacio 37 koševa, a dosta mu je pomogao i Rasel Vestbruk koji je postigao 28.

Njih dvojica zaista su dobar tandem pa je jasno da Golden Stejtu, sa najboljim košarkašem danšnjice Stefom Karijem, neće biti lako. Stiven Adams je ubacio 15 poena, a imao je i 11 skokova, dok je Andre Robertson postigao 14, iako je sva slava pripala Durantu.

Sparsi su bili loši večeras, kao uostalom u većem delu ove serije koju su zasluženo izgubili. Očigledno je da nešto ne štima u ekipi Grega Popoviča koja se namučila, a već neko vreme fali im Tim Dankan. Jeste da je mator, u 40. godini, ali bez njegovih poena nije to onaj moćni San Antonio koji smo navikli da gledamo.

Takođe, Dankan nije objavio posle meča da li se povlači ili ostaje još godinu dana, koliko ima do kraja igračkog ugovora sa Sparsima.

Ako tražimo razlog neuspeha možda je to činjenica da su u regularnoj sezoni samo jednom izgubili kod kuće, a u ovoj seriji dva puta od Oklahome. Jedino je Kavaji Lenard noćas bio na nivou kod Mamuza, postigao je 22 poena, dok su iza njega ostali Dankan sa 19 i Oldridž sa 18.

Boban Marjanović odigrao je šest minuta za Sparse, a za to vreme na terenu zabeležio je dva poena i skok.

Finalna serija Zapada između Golden Stejta i Oklahome počinje u noći između ponedeljka i utorka, a prvi meč se igra u Ouklendu.

NBA REZULTAT

Oklahoma – San Antonio 113:99 – 4:2 u seriji za Oklahomu
/Durant 37 – Lenard 22/ 

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaKevin DurantKavaji LenardBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara