""
""

KAF: Mbokani doneo bod Leopardima, Keita iskoristio kiks golmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.13. | 21:03

Crne zvezde vodile sa 2:0 protiv DR Konga golovima nekadašnjeg tandem iz Udinezea Badua i Asamoe, ali su Mputi i Mbokani uspeli da postave konačnih 2:2. U drugoj utakmici Mali je u 84. minutu pobedio Nigere...

U prvoj utakmici grupe B Kupa afričkih nacija reprezentacije DR Kongo i Gane osvojile su po bod posle uzbudljive utakmice na stadionu Nelson Mandela, a rezultat na kraju meča bio je 2:2. Na stadionu na kojem je reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu 2010 godine savladala Nemačku viđeno je dosta uzbuđenja i veliki broj golova.

Izabrane vesti

Fudbaleri iz Gane su posle 49 minuta vodili sa 2:0 golovima nekadašnjeg tandem iz Udinezea - Emanuela Agijemanga Badua u 40. i Kvadva Asamoe u 49. minutu. Agijemang Badu je posle odlične kombinacije Đana i Kvadva Asamoe iskoristio odličnu loptu nekadašnjeg saigrača iz Udinezea i doveo Crne zvezde u vođstvo. Već početkom drugog dela igre Gana je nastavila sa napadima, a posle kornera sa desne strane u 49. minutu upravo Kvadvo Asamoa odlično reaguje u šesnaestercu protivnika i uvećava prednost svog tima.

Međutim, usledio je period dobre igre selekcije Konga, ali i neoprezne igre Crnih zvezda. Posle postignutog gola Gana je prestala da napada protivnika, što su Leopardi iskoristili i već posle četiri minuta Mabi Mputu realizuje odličnu akciju svog tima. Do kraja utakmice Kongo je uspeo da dođe do vrednog boda, kada je Mbokani oboren u kaznenom prostoru Crnih zvezda, a posle dobro izvedenog penala isti igrač izjednačuje rezultat i donosi veliku radost navijačima. Do kraja utakmice obe ekipe imale su po nekoliko solidnih prilika, ali su na kraju obe ekipe došle do zlata vrednog boda.



U drugoj utakmici Mali je u dramatičnom finišu pobedio Niger sa 1:0. Tokom cele utakmice vodila se izjednačenja borba, uglavnom između dva šesnaesterca, da bi golman Nigere Dauda šest minuta pre kraja loše izbio jednu loptu, koja je došla pravo u noge Keite, a ovaj zatresao mrežu i doneo prva tri boda Maliju.  


(FOTO: Action images)


tagovi

Diumersi MbokaniEmanuel Agijemang BaduGanaKvadvo Asamoareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara