Kako je igrač od 125.000 evra četiri godine kasnije plaćen 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 15:24

Marokanac Jusef en Nesiri zadužio opremu na stadionu Ramon Sančes Pishuan

Sevilja je kompletirala najznačajniji transfer današnjeg dana u svetskom fudbalu, angažovanjem marokanskog napadača iz Leganesa Jusefa en Nesirija za obeštećenje od 20.000.000 evra. Nesiri iza sebe ima prilično inspirativnu priču o tome kako mu se za svega četiri godine strmoglavo promenio život u svetu fudbala.

U Španiju ga je doveo nekadašnji direktor omladinskog pogona Malage, Đozep Mauel Kazanova, koji je bio opčinjen njegovim talentom dok je bio član Mohammed VI Soccer akademije. Njegova snaga i kvaliteti bili su prepoznatljivi u odnosu na ostale igrače iz akademije, koja je tada radila u službi Malage. Kazanova nijednog trenutka nije razmišljao, već je odlučio da ga dovede u klupski trening centar i za njegove usluge plati obeštećenje 125.000 evra.

Izabrane vesti

U Malagi su za En Nesirija, preama pisanju Estadio Deportiva, govorili da je potput sunđera. Ekspresno je usvajao nove tehničke detalje, bio je izuzetno zainteresovan da uči i zbog toga je ekstremno napredovao. U omladincima ga je vodio Serhio Peliser, ubrzo je dobio priliku da igra za drugi tim Malage, koji je vodio Manuel Rano, dok ga je u prvi tim uveo Huande Ramos u sezoni 2016/2017. Već na prvoj pripremnoj utakmici protiv Algesirasa postigao je dva gola, a tokom čitavog pripremnog perioda postigao je šest golova, pa je usledio ugovor do 2020. godine. Debitanski nastup u Primeri zabeležio je protiv Espanjola, a prvi gol za seniorski tim postigao je u pobedi protiv Eibara.

Pad Malage iskoristio je Leganes na leto 2018. godine i mladog Marokanca doveo u svoje redove za obeštećenje od 6.000.000 evra. Malagi se ovaj posao u svakom slučaju isplatio, a već godinu i po dana kasnije profitirao je i Leganes.

Prošlu sezonu En Nesiri je završio sa 11 postignutih golova, a prošlog leta bio je na meti Brajtona, ali je Leganes odbacio mogućnost njegovog odlaska. Očigledno je to pravi potez uprave kluba iz okoline Madrida, iako se En Nesiri uklopio u lošu formu ekipe ove sezone. Na 18 utakmica u Primeri Marokanac je postigao četiri gola, ali će sada biti u prilici da drastično popravi svoj učinak. U svakom slučaju, za nepune četiri sezone En Nesiri je postao igrač čija je cena porasla od 125.000 evra do okruglo 20.000.000. Visoki napadač je stavio paraf do leta 2025. godine što dovoljno govori o tome da na Pishuanu ozbiljno veruju u njegove kvalitete.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara