"Odlučujući pogodak Matsa Humelsa"
"Odlučujući pogodak Matsa Humelsa"

Kako Nemci igraju fudbal? Daju na početku, daju na kraju... A vi između radite šta hoćete (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.17. | 22:52

Zar je neko sumnjao da prvak sveta neće pobediti u Pragu? Ssjajno veče Kristijana Eriksena, Irci se mučili u San Marinu 70 minuta, a Rumuni do nadoknade

Odlučujući pogodak Matsa HumelsaNezaustavljivi. Ko god, s kim god, kad god... Nemci su nepobedivi, Nemci melju sve, Nemci deluju zastrašujuće. Čak i kad ne igraju najbolje.

Da su svet za sebe, Panceri su dokazali na Eden areni u Pragu, gde su savladali Češku i nastavili da gaze ka Mundijalu u Rusiji. Neko će reći da se selekcija Joakima Leva izvukla, mada je suština u time da nedavni pobednik Kupa konfederacija i aktuelni prvak sveta u svakom trenutku zna šta radi. I ne paniči. Otuda pravovremena reakcija Matsa Humelsa, trzaj glavom na nabačenu loptu Tonija Krosa i ono što je uvežbavano na treninzima ispostavilo se ključnim da se dva minuta pre kraja slomi otpor upornog domaćina - 2:1.

Izabrane vesti

Za maksimalan učinak na tabeli kvalifikacione Grupe C (sedam utakmica, sedam pobeda, uz gol-razliku 29:2).

Verner za 1:0Nemci su postigli gol na vreme i kasnije rutinski odrađivali posao. Taj najvažnji deo na početku odradio je Timo Verner. Napadč RB Lajpciga je već u četvrtom minutu posle pasa Mesuta Ozila probio po sredini i postigao najbrži gol za nemačku reprezentaciju još od maja 2013. Činilo se da će to biti dovoljno za mirnu završnicu, međutim, vezista Herte Vladimir Darida je bombom sa 20-ak metara u 78. minutu zapretio da ukoči Nemce.

Samo ih je naljutio...

Pancer divizija matematički još nije osigurala plasman na Mundijal, jer je četvrtu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama zabeležila Severna Irska. Čak 70 minuta trebalo je izabranicima Majkla O’Nila da otključaju bravu San Marina i tek u završnici su uspeli da slave, na kraju ubedljivo, 3:0.

Gosti su poveli pogotkom Džoša Magenisa, 27-godišnji napadač Čarltona je u 75. minutu duplirao vođstvo, da bi Stiven Dejvis pred kraj iz jedanesterca začinio trijumf Ostrvljana.

Samo nekoliko sati pošto je slavila u Kazahstanu, Crna Gora je saznala da ima vernog pratioca u trci za drugo mesto na tabeli Grupe E. Danska, nepredvidiva selekcija velikog potencijala i ne baš pohvalnih rezultata u dosadašnjem toku kvalifikacija, večeras se „otkačila“ i na sitne delove razbucala lidera Poljsku - 4:0.

Kornelijus na meču sa PoljacimaNa Telija parken stadionu u Kopenhagenu blistao je Kristijan Eriksen. Vezista Totenhema je doslovce „vezao“ terenom, namestio golove Dilejniju centaršutom iz kornera, potom je jednom odbrambenom fudbaleru gostujućeg tima ukrao loptu, imao sve vreme ovog sveta da je pošalje Kornelijusu za 2:0, u međuvremenu je Nikolaj Jorgensen iskoristio veliku grešku Fabijanskog.

Eriksen je desetak minuta pre kraja bombom sa 25 metara neodbranjivo pucao u ugao i vratio Poljacima dug s kamatom, posle oktobarskog poraza u Varšavi (2:3).

Danci za tri dana gostuju Jermeniji, ali će morati da budu izuzetno oprezni, jer je ta selekcije večeras sve do nadoknade izdržala napade Rumunije. Činilo se da će odoleti na Nacionalnoj areni u Bukureštu, ali je pogodak Majncovog veznjaka Aleksandrua Maksima, koji je desetak minuta ranije ušao uigru, ostavio naše istočne susede u trci za drugo mesto - 1:0.

A činilo se da će domaćin da se oklizne. Naročito zbog toga što mu nije vredeo ni jedanaesterac početkom drugog poluvremena. Nije ga iskoristio Bogdan Stanču, napadaču Burse udarac sa 11 metara odbranio je golman Meliksetijan, ali je nadu (kakvu-takvu) Rumunima sačuvao Maksim. Ako ovako natsave, teško da mogu nešto u sudaru sa Crnom Gorom.

GRUPA C - 7. kolo

Češka - Nemačka 1:2 (0:1)
/Darida 78 - Verner 4, Humels 88/

Norveška - Azerbejdžan 2:0 (1:0)
/King 32, Sadigov 59. autogol/

San Marino - Severna Irska 0:3 (0:0)
/Magenis 70, 75, Dejvis 78. penal/

Tabela:

GRUPA E - 7. kolo

Kazahstan - Crna Gora 0:3 (0:1)
/Vešović 31, Bećiraj 53, Simić 63/

Danska - Poljska 4:0 (2:0)
/Dilejni 16, Kornelijus 42, Jorgensen 59, Eriksen 80/ 

Rumunija - Jermenija 1:0 (0:0)
/Maksim 90+1/

Tabela:

(FOTO: Action images)


tagovi

Timo Vernerreprezentativni fudbalreprezentacija Severne IrskeFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija DanskeNemackameđunarodni fudbalMats Humelskvalifikacije za sp 2018EvropaČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara