Kako zaustaviti Ovečkina?

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.19. | 15:45

Filadelfija se bori za plej-of, bodovi su joj neophodni, ali u noći između srede i četvrtka ima posla sa Vašingtonom koji u svojim redovima ima najboljeg strelca

Filadelfija i Vašington međusobni susret dočekuju u dobroj atmosferi, s obzirom na to da su u poslednjih pet utakmica zabeležili četiri pobede. Flajersi se posle tri gostovanja vraćaju u svoju dvoranu gde će ugostiti Kapitalse, koji ne znaju za poraz već četiri runde.

Filadelfija se trenutno nalazi na desetoj poziciji Istočne konferencije, sa pet bodova manje od Montreala koji je poslednji tim koji je pozicioniran na mestu koje vodi u plej-of. Još ima realne šanse da na kraju ligaškog dela izbori doigravanje, ali u završnici prvenstva moraće da dodatno unapredi svoju igru. U protekla dva kola dobro su igrali Flajersi i zabeležili su isto toliko pobeda. Prvo su slavili protiv Nju Džersi Devilsa rezultatom 3:6, a onda su bili bolji i od Njujorl Ajlandersa sa 1:4. U minulih deset mečeva ekipa koju predvodi Skot Gordon doživela je samo tri poraza i to od prvoplasiranog Lajtninga, Montreala i Kolumbusa pre tri runde, i to posle produžetaka. Zahvaljujući dobrim partijama ponovo je u igri za plej-of, međutim u narednom kolu očekuje je veoma težak zadatak protiv tima koji je samo jednom poražen u proteklih sedam utakmica. Igrači Filadelfije su već jednom ove sezone izgubili od Vašingtona i to na gostovanju na početku ove godine i ovo je prilika da im se revanširaju pred svojim navijačima. Glavna preokupacija domaćinu biće zaustavljanje prvog strelca lige Aleksa Ovečkina.

Izabrane vesti

Aktuelni prvak ove sezone ne igra tako dobro kao prošle, ali se od Kapitalsa nije ni očekivalo da budu glavni favoriti za odbranu titule, pošto su pred početak prvenstva promenili trenera. Dosadašnjeg Barija Troca zamenio je Tod Rirden, koji je u prethodne dve sezone bio pomoćni trener. Ipak, bez obzira na nešto lošije rezultate, pogotovo u januaru kada su Kapitalsi doživeli sedam poraza u nizu, tim iz glavnog grada SAD-a i dalje je u igri za drugu poziciju. Trenutno Ovečkin i drugovi imaju tri boda manje od trećeplasiranog Toronta i četiri od drugoplasiranog Bostona. Najveći problem Vašingtona ove sezone je igra u odbrani. Čak devet najbolje plasiranih ekipa ima bolju odbranu od Kapitalsa i to je glavni razlog zašto se ne bore sa Lajtningom za prvo mesto.

NHL

Četvrtak
01.30: (2,65) Filadelfija (3,80) Vašington (2,25)
03.00: (3,85) Vankuver (4,00) Toronto (1,75)
04.00: (3,50) Anahajm (3,90) Sent Luis (1,85)
04.30: (2,05) Las Vegas (3,85) Kalgari (3,00)

*** kvote su podložne promenama

ISTOK

ZAPAD

Foto: Reuters


tagovi

NHLVašington KapitalsFiladelfija Flajerssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara