""
""

KAKVA PREVARA! Keržakovu lopovi skinuli 8 miliona evra sa bankovnog računa!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.13. | 21:09

Reprezentativac Rusije i napadač Zenita je hteo da se igra biznismena navodno investirajući u rafineriju u UAE, a postao je žrtva finansijske prevare zbog čega je otvorena istraga, a sumnja se da je službenik njegove Gasprom banke umešan u ceo slučaj

 

Izabrane vesti

Možda je Aleksandar Keržakov bogom dan za igranje fudbala, ali matematika i ekonomija mu definitivno nisu jače strane. Cela Rusija je šokirana posle današnje vesti da je poznati napadač Zenita i ruske reprezentacije ojađen za osam miliona evra sa njegovog bankovnog računa, pošto je bio žrtva finansijske prevare!
„Keržakov je žrtva višemilionske prevare. Policija je otvorila istragu, još niko nije uhapšen, ali se da će uskoro biti“, rekao je advokat ruskog napadača,  Igor Rešetnikov.

Kako je došlo do prevare? Tako što je Keržakov odlučio da postane „biznismen“. Tokom priprema Zenita u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prišao mu je jedan Rus, rekao da je iz grada Voronježa i da posluje u arapskim zemljama kao uspešan biznismen. Predložio mu je zajednički posao i prevara je počela...

Rus je odveo Keržakova na jednu lokaciju u UAE i rekao mu da na tom mestu podiže naftnu rafineriju i da bi se Keržakovu višestruko isplatilo ako bi uložio u taj posao. Keržakov je još dva puta kasnije bio na istoj lokaciji i video da se nešto gradi.

Kada je Keržakov posle dva puta video da građevinski radovi ozbiljno napreduju, odlučio je da za početak uloži 300.000 dolara. Jednim klikom na svoj mobilni telefon je putem usluga elektronskog bankarstva, dao nalog Gasprom banci (čiji je klijent) da uplati prvu ratu. Nalog je poslao menadžeru u Gasprombanci zaduženom za VIP klijente.

Ali, izgleda da je menadžer bio umešan u celu prevaru i trebalo mu je samo da Keržakov odobri jednu uplatu i da on nastavi tajno da skida novac sa računa. Dok je fudbaler skontao da nešto nije u redu, sa računa je već bilo skinuta 330 miliona ruskih rubalja ili u prevodu osam miliona evra!

Krežakov je obavestio adokata, umešala se i policija i započeta je istraga. Još nema nikakvih konkretnih informacija o istrazi, a Gasprom banka je saopštila da će pružiti potpunu saradnju i biti kooperativna u celom slučaju.

Ono što se zna je da je pomenuta lokacija u UAE ustvari stambeni kompleks u izgradnji koji nema nikakve veze sa Rusima i misterioznim „biznismenom“.

Inače, ovo nije prvi put da su fudbaleri Zenita žrtve finansijske prevare, pošto su 2008. godine golman Vjačeslav Malafejev i napadač Pavel Pogrebnjak izgubili milione evra investirajući u „piramidnu šemu“ prevare kompanije Nevski Prospekt.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar KeržakovEvropaPremijer ligaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara