""
""

Kalčomerkato: Blan raspalio „Počomaniju“ u Milanu i Juventusu, Inter rešava situaciju oko Gvarina

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.08.14. | 13:50

Juventus i Milan dobili signal da je Počo dostupna meta, Napoli se aktivirao oko Felainija i De Guzmana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Izjava Lorana Blana, trenera PSŽ-a, da on neće sprečavati nikog da ode iz PSŽ-a, ko to želi u Italiji je protumačena kao "zeleno svetlo" Laveciju i njegovom menadžeru da počnu da rade na njegovom povratku na Apeninsko poluostrvo. Blanova poruka je probudila nade u Torinu i Milanu da bi Laveci mogao da stigne u Juventus, odnosno Milan.

JUVENTUS

Izjava šefa stručnog štaba PSŽ-a Lorana Blana rasplamsale su "Počomaniju" među navijačima Juventusa koju raspiruju sportski mediji u Italiji. Prema ovdašnjim rekonstrukcijama razlog sukoba na liniji Laveci -PSŽ je upravo Juventus. Obeštećenje za Lavecija iznosi 20 miliona, ali u se u Torinu nadaju da bi do kraja prelaznog roka ono moglo da bude sniženo zbog zategnutih odnosa između Lavecija i Blana. U Torinu imaju i rešenje za platu Lavecija koja iznosi 4,5 miliona evra plus pola miliona premija. Predložiće višegodišnji ugovor Laveciju sa početnom platom od 3,5 miliona evra i premijama koje mogu da napune bankarski račun za dodatnih milion i po evra. Juventus igra i na kartu zaoštravanja odnosa Luizaa sa Benfikom kako bi do 33-godišnjeg Brazilca stigle bez jednog evra za obeštećenje, čemu se šampion Portugala zdušno opire budući da ima ugovor za još dve godine sa pouzdanim štoperom. Ovog vikenda ističe ultimatum Juvea za Vidala, a od zvanične ponude Mančestera Junajteda ni traga ni glasa. Alegri je na povratku iz Australije rekao da već računa na Vidala za sledeću sezonu i da je skinut sa transfer liste.

MILAN

I Rosoneri su u najavi Blana da su svi fudbaleri PSŽ koji žele da odu, slobodni da to urade, videli otvaranja vrata mogućnosti da krenu u pregovore za dovođenje Lavecija. Druga dvojica fudbalera na meti Milana, Ćerći i Daglas Kosta, su jednako nedostižni kao i prethodnih dana. Torino i Šahtjor su nepopustvljivi u zahtevima, predsednik Kairo ne silazi ispod 20 miliona, a Ahmetov je na predlog Milana da plati Brazilca u četiri godišnje rate odgovorio povećanjem cene na 30 miliona evra. Prednost Milana je što može sebi da dozvoli luksuz da čeka do poslednjeg momenta prelaznog roka za zaključivanje transfera i u prošlosti Galijani nam je dao bezbroj dokaza da je najefikasniji kada se nalazi u vremenskom tesnacu.

FJORENTINA

Mnogi su potrčali da odluku Montele da ostavi Kvadrada u Firenci i ne povede ga na prijateljsku utakmicu sa Real Madridom u Varšavi kao signal da se nešto krupno događa oko Kolumbijca. Istina je sasvim suprotna. Za Kvadrada još uvek nema ponude a osim njega na obalama reke Arno ostao je Ronkalja. Obojica neće moći da nastupe, zbog žutih kartona iz prethodne sezone, na premijeri u Seriji A koju Ljubičasti igraju na Olimpiku protiv Rome. Logika Montele je vrlo jednostavna, protiv Real Madrida želi da proba sastav koji će najverovatnije suprostaviti svom bivšem klubu.

NAPOLI

Izgleda da su protesti navijača Napolija trgli vlasnika kluba Aurelio De Laurentisa i posle nekoliko dana defanzivnog ponašanja operativaca na fudbalskoj pijaci kluba iz Napulja u poslednjih nekoliko sati se beleži promena tendencije. De Guzman i Felaini su dali pristanak za dolazak u Napulj u slučaju da Napoli prođe kvalifikacije za Ligu Šampiona. Štaviše, De Guzman je rekao Viljarealu da mu ne pada napamet da pređe u Kvins Park Rendžers koji nudi sedam miliona evra spram pet miliona Napolija. Jutros su stigle glasine da bi Felaini došao čak i da Napoli ne prođe u najelitnije klupsko takmičenje na svetu. Lukaš Leiva ne pravi pitanje uopšte i spreman je da prilagodi svoja primanja parametrima Napolija. Iz Nemačke je stigao asist Kristofa Kramera koji je rekao da mu je dosadilo da igra na pozajmicu i da bi Bajer trebalo da ga proda Napoliju, ako ponuda stigne iz Napulja. Jasnije od toga ne može.

INTER

Tutosport nastavlja da forsira priču o interesovanju Monaka za Alvareza. Prema informacijama torinskog lista, Inter je odredio cenu od 15 miliona evra za igrački karton Argentinca. Ta cifra bi u slučaju ozbiljnog interesovanja mogla da siđe i do 12 miliona evra. Posle praznika u Italiji stiže u Milano menadžer Gvarina, Marselo Fereira. On će imati sastanak sa tehničkim direktorom Pjerom Auzilijom sa kojim bi trebalo da naprave strategiju kako da reše pitanje Gvarina. Totenhemova ponuda nije zadovoljavajuća (12 miliona evra) dok Juventus čeka da vidi šta će biti sa Vidalom da bi formulisao svoju ponudu. Nije rečeno da Gvarin mora da napusti Inter, ako Alvarez ode, Kolumbijac bi mogao da ostane. Ako bi bila prodati i Alvarez i Gvarin, Korijere delo Sport piše, predsednik Intera Tohir bi mogao da treneru Macariju pokloni Alesija Ćerćija.

ROMA

Korijere delo Sport je ponovo zavrteo priču o prodaji Adema Ljajića. List zaključuje da posle definitivnog ostanka Benatije u Romi kojem će biti duplirana plata, uz obećanje da će moći da napusti klub sledeće godine za obeštećenje od 35 miliona evra, glavni kandidat da doprinese smanjenju minusa Đalorosih je naš reprezentativac. Na horizontu nema ozbiljno zainteresovanih klubova koji bi platili obeštećenje koje traži Roma. Ni Atletiko Madrid, ni Šalke nisu ni blizu 15 miliona koliko traži rimski klub. Gazeta delo Sport tvrdi da bi Destro mogao da bude žrtvovan jer je ponuda Volfsburga konkretna i u kešu, 25 miliona evra, takođe ako grad Folksvagena nije primamljiv za Destra, svakako jeste London, odakle je stiglo zvanično interesovanje Totenhema.

LACIO

Drugi rimski klub nastavlja svojevrsni kasting za štopera. Posle imena Stankovića (Partizan), Vlara (Aston Vila), Bruma (PSV), Palete (Parma) počinje da se pominje i Spoli iz Katanije.  U međuvremenu se Lacio dogovorio sa Patrisiom, bekom Barselone, čiji ugovor ističe sledeće godine sa Kataloncima i obeštećenje ne bi trebalo da bude veliki problem jer Luis Enrike ne računa na 21-godišnjeg Španca.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

transferi2014Serija ARomaNapoliMilanMaruan FelainiLaciokalčomerkatoJuventusItalijaInterFredi GuarinFjorentinaEzekijel LaveciEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara