"Od Ivana Šaponjića se očekuju golovi"
"Od Ivana Šaponjića se očekuju golovi"

Kalkulacije na Mundijalitu: Bod garantuje osminu finala, pobeda Srbiju možda vodi na Fidži!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 21:10

Omladinska reprezentacija u subotu jutro (6.00) igra odlučujući meč za plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu

Od Ivana Šaponjića se očekuju goloviProtiv Urugvaja dosta šansi i nijedan gol, na kraju i poraz (0:1), protiv Malija dominantna igra i sigurnih 2:0, a protiv Meksika?

Potpisali bi omladinski reprezentativci Srbije i remi u završnom melu Grupe D Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, jer bi im garantovao drugo mesto i direktan plasman u osminu finala. Ukoliko izabranici selektora Veljka Paunovića iz duela sa Sombrerosima (subota 6.00) izađu neporaženi sigurno će nastaviti takmičenje na Mundijalitu i jedino u tom slučaju zavise isključivo od svog učinka. U prevodu, pobeda ih sigurno vodi na prvo mesto i garantuje, makar na papiru, lakšeg rivala u nokaut rundi. Do liderske pozicije mogu i sa remijem, pod uslovom da se utakmica Mali - Urugvaj završi bez pobednika i onda bi Orlići zahavljujući gol-razlici bili prvi u „grupi smrti“.

Izabrane vesti

Ona je taj epitet opravdala činjenicom da su sve selekcije uoči završnih 90 minuta na istom bodovnom učinku. Srbija, Meksiko, Mali i Urugvaj imaju po tri boda, što u prevodu znači da imaju i isti cilj - da napadaju. Poraz bi našu reprezentaciju verovatno vratio kući, pošto nije realno očekivati da se nađemo među četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje, takođe, nastavljaju takmičenje.

Kvote Kladionice MOZZART za duel Srbija - Meksiko možete pogledati OVDE.

Dakle, stvar je jasna, pobedom smo prvi, remijem sigurno drugi, porazom ispadamo, a zbog neuobičajnog sistema takmičenja važno je na kojoj ćemo poziciji završiti pred duele osmine finala. Ako budemo prvi ostajemo u Danedinu i rival će nam biti jedna od trećeplasiranih ekipa iz grupa E ili F (Nigerija i Fidži, prema sadašnjem stanju na tabelama).

Drugoplasirana selekcija iz naše grupe verovatno ide na Brazil (male šanse imaju Mađarska i Nigerija), dok bi nas poraz spustio na treće mesto i onda bismo morali da čekamo rasplet ostalih mečeva prve faze i onda bi nam rivala bila Ukrajina ili Gana.

Kvote Kladionice MOZZART za duel Mali - Urugvaj možete pogledati OVDE.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Veljko PaunovićSrbijareprezentativni fudbalomladinska reprezentacija SrbijeMundijalitomeđunarodni fudbalkalkulacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara