Kamerunci za popravni Srbije, oporavljeni Ngapet napada Karioke

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.09.18. | 09:59

Posle poraza u pet setova protiv Amerikanaca, pred izabranicima Nikole Grbića lak posao. Treći dan Svetskog prvenstva donosi prvi veliki derbi, sudar Francuza i Brazilaca

Šteta! Imala je Srbija na startu Svetskog prvenstva vođstvo do 1:0 i 2:1 u setovima protiv favorizovanih SAD, ali nisu izdržali izabranici Nikole Grbića. Ipak, osvojen je prvi bod na šampionatu. Ritam je takav da nema vremena za očajavanja niti za euforiju.

Orlove večeras u Bariju očekuje Kamerun, jedan od autsajdera grupe, koji je u sredu pobedio Tunis. Trijumf nije toliko neočekivan, koliko je bio ubedljiv, sa maksimalnih 3:0. To poziva na oprez kod naših reprezentativaca, kojima je verovatno još u mislima poraz od Amera. Orlovi su sa Kamerunom odigrali samo jednom na velikim takmičenjima, i to na SP pre četiri godine u Poljskoj. Tada su Kamerunci uspeli da uzmu set našoj selekciji. Srpski odbojkaši nemaju pravo na kiks, pobeda je imperativ ako se želi plasman u završnicu SP koji se prvi put igra u dve države – Italiji i Bugarskoj.

Izabrane vesti

Treći dan prvenstva donosi prvi veliki derbi, duel titana Brazila i Francuske. Ni Trikolori ni Karioke na startu šampionata nisu imali težak posao. Odrađen je posao protiv autsajdera Grupe B, Kine i Egipta. Francuze može da hrabri povratak na teren jednog od najboljih odbojkaša sveta Ervina Ngapeta. Sjajni primač servisa se povredio pre šampionata, mislilo se da neće biti spreman za start, ali je igrao dva seta protiv Kineza i najavio da je povreda prošlost. Nije bio preterano raspoložen, sakupio je šest poena, a na tom meču blistao je korektor Stefan Boje, koji je imao 23 poena.

Sve konce u igri Brazila i dalje drži godinama jedan od najboljh tehničara sveta Bruno Rezende. U napadu najviše lopti ide na Valasa de Sozu i Daglasa Sozu, koji su bili najefikasniji na startu šampionata protiv Egipćana. Ove godine, Galski perlovi su oba puta bili bolji od Karioka u Ligi nacija. U ligaškom delu bilo je 3:0, dok je na završnom F6 u Lilu Francuska u polufinalu slavila posle drame u pet setova.

Italija je poslednjih godina u padu, ali Azuri hoće na svom terenu povratak u svetski vrh. Pred punim tribinama dvorane u Firenci Belgija nema šta da traži protiv Ivana Zajceva, Osmanija Huantorene i ostalih asova jednog od domaćina šampionata. Vatre će da bude i u Varni gde Bugari dočekuje neugodne Irance, koje sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Igor Kolaković. Domaćin igra bez prve zvezde Cvetana Sokolova, azijska selekcija je kvalitetnija, uigranija, ali huk sa tribina mogao bi da bude prevaga u ovom duelu. Poljska, Kanada i SAD trebalo bi da ostvare sigurne pobede.

Plasman u narednu rundu izboriće četiri najbolje selekcije iz četiri grupe, s tim da se bodove prenose u sledeću fazu SP.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 19:30 8451 SP Brazil - France ki 2 1,50
Čet 21:15 8454 SP Italy - Belgium ki 1 1,17
Čet 20:30 8453 SP Cameroon - Serbia hs 2 (+2.5) 1,40
Ukupna kvota2,46

SP – 2. KOLO

Četvrtak

GRUPA A (FIRENCA, ITALIJA)

17.00: (7,70) Dominikanska Republika – Japan (1,05)
21.15: (1,17) Italija - Belgija (4,40)

GRUPA B (RUSE, BUGARSKA)

16.00: (7,70) Egipat – Kanada (1,05)
19.30: (2,41) Brazil - Francuska (1,50)

GRUPA C (BARI, ITALIJA)

17.00: (9,00) Australija – SAD (1,03)
20.30: (9,00) Kamerun - Srbija (1,03)

GRUPA D (VARNA, BUGARSKA)

16.00: (9,90) Portoriko – Poljska (1,02)
19.40: (1,75) Iran - Bugarska (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


tagovi

SP u odbojciSvetsko prvenstvo u odbojci 2018.sportsko klađenjeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara