Van Dajk i Lovren
Van Dajk i Lovren

Kao da će oni da osvoje: Najveći navijači Liverpula su u Sautemptonu - čekaju da kapne još 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.05.18. | 10:56

Crveni odredili premije za osvajanje Lige šampiona

Neko bi rekao „odradili su im kožu“, pošto su se čelnici Sautemptona pokazali kao vešti trgovci i u minule četiri godine prodali Liverpulu igraće u vrednosti od 170.000.000 evra. Redom su sa Sent Merica na Enfild prelazili Dejan Lovren, Natanijel Klajn, Adam Lalana, Sadio Mane, zimus je stigao i Virdžil van Dajk, a ako se desi da Crveni osvoje Ligu šampiona moraće na račun kluba sa juga Engleske da prebace još oko 12.000.000 evra.

To je suma do koje su ostrvski mediji došli sabiranjem klauzula pomenutih igrača koje se tiču osvajanja Lige šampiona. Prilikom svakog transfera, osim fiksnog dela obeštećenja, Sautempton je ubacio i opciju da dobija dodatni novac zavisno od trofeja koje Liverpul osvoji. Kako Liga šampiona najviše vredi jasno je da će u slučaju da 26. maja tim Jirgena Klopa pobedi madridski Real u Kijevu rukovodioci Sautemptona moći da podignu obe ruke u vis slavlja, kao da su oni pobednici.

Izabrane vesti

Suštinski, novac koji bi dobili na ime eventualnih bonusa bio bi dovoljan za jedan solidan transfer. A kako je Liverpul u međuvremenu angažovaao igrače poput Matipa, Firmina, Salaha, Vajnalduma i Karijusa pretpostavka je da bi Šalke, Hofenhajm, Roma, Njukals i Majnc mogli da se opare, a da bi u tom slučaju Crveni ukupno na ime premija Sautemptonu i pomenutim klubovima iskeširali oko 15.000.000 evra.

S tim da Liverpul to ne bi ni osetio, jer je dosadašnjim učešćem u Ligi šampiona sebi osigurao oko 78.000.000 evra, na šta valja dodati novac koji sledi od raspodele TV prava, što se obračunava na kraju sezone i eventualno 4.000.000 evra, samo za pobedu u finalu.

Zato Crveni sebi mogu da dozvole da pred svakog igrača stave ponudu u vrednosti od 850.000 evra u slučaju da savladaju Real Madrid. Valja pomučiti se za takvu premiju.

FOTO: Action images


tagovi

SautemptonVirdžil van DajkDejan LovrenNatanijel KlajnAdam LalanaSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara