"Džon Teri"
"Džon Teri"

Kapiten Džon Teri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.12.13. | 19:03

Živa legenda Čelsija u jubilarnom 400. meču za Plavce donela preokret protiv Sautemptona. Siti nemilosrdan, na Itihadu pao i Svonsi

Džon TeriLjudska možda i nije, ali igračka veličina svakako jeste. Džon Teri je još jednom demonstrirao zašto Čelsi već deceniju i kusur ne može da se zamisli bez stamenog defanzivca. Kapiten Plavaca je pogotkom u jubilarnoj 400. utakmicu u dresu Plavaca doneo londonskom timu preokret protiv Sautemptona – 3:1 (0:1).

Onako kako se od njega očekuje. Prekid, visoka lopta u srcen kaznenog prostora i perfektna reakcija 32-godišnjeg Terija koja je rezervnog golmana Svetaca Paula Gazanigu stavila na poster.

Izabrane vesti

Savršen način da proslavi veliki jubilej koji ga čini tek drugim igračem koji je probio granicu od 400 mečeva za Čelsi u Premijer ligi. Prvi je, pogađate, dugogodišnji saigrač Frenk Lampard.

Takođe, Teri je večeras postigao 34. ligaški gol iz igre (ne računamo penale) čime je izborio status najefikasnijeg odbrambenog igrača u istoriji Premijer lige (Dejvid Ansvort je postigao 38, ali 22 sa bele tačke).

Lider kakav se retko rađa.

Samo sedam minuta ranije u gužvi u kaznenom prostoru Sautemptona dobro se snašao i Geri Kejhil, koji je anulirao rano vođstvo Svetaca stečeno pogotkom Džeja Rodrigeza već posle 13 sekundi igre. Pogotku Rodrigeza prethodila je kardinalna grepka Majkla Esjena, ali će mu navijači verovatno oprostiti jer je igrao prvi meč još od maja ove godine.

Pritom, cilj je ostvaren, a pobeda, koju je pečatirao Demba Ba u samom finišu, ostvarena. Uostalom, jedan gol nije dovoljan za pobedu na Stamford Bridžu. Statistika to jasno kazuje s obzirom da je Čelsi dodatno popravio sopstveni rekord od minimum dva gola na poslednjih 12 prvenstvenih mečeva na domaćem terenu.

A šta tek reći za Mančester Sitijev Itihad, koji je ove sezone bez svake sumnje najnegostoljubiviji teren u Evropi. Na svojoj koži večeras je to osetio koji je mogao samo da četi Manuela Pelegrinija čestita na još jednoj blistavoj partiji – 3:0.

Sedmi meč Građana na Itihadu i golgeterski bilans od neverovatnih 29 golova!

Za taj nestvaran učinak večeras su se pobrinuli Alvaro Negredo i Samir Nasri. Ovaj prvi je načeo goste iz Velsa projektilom iz slobodnog udarca za svoj osmi gol na poslednjih sedam mečeva računajući sva takmičenja.

Ujedno i četvrti gol Sitija iz slobodnih udaraca što ih u tom segment igra čini najopasnijim na Ostrvu.

Svetla reflektora potom su obasjala Nasrija, koji je sa dva gola dotukao rivala svojim trećim i četvrtim ligaškim pogotkom u sezoni. Proteklog takmičarskog ciklusa pogodio je svega dva puta, a da je Francuz ušao u dobar ritam pokazuje i podatak da je dva gola na jednom meču Premijer lige postigao prvi put posle decembra 2010. godine dok je još nosio dres Arsenala.


PREMIJER LIGA – 13. KOLO:

Totenhem – Mančester junajted 2:2 (1:1)
/Voker 18, Snadro 54 – Runi 32, 57 pen/

Hal Siti – Liverpul 3:1 (1:1)
/Livermor 20, Mejler 72, Škrtel 87ag – Džerard 27/

Čelsi – Sautempton 3:1 (0:1)
/Kejhil 55, Teri 65, Demba Ba 90 - Džej Rodrigez 1/

Mančester Siti – Svonsi 3:0 (1:0)
/Negredo 8, Nasri 58, 77/

Subota:

Aston Vila – Sanderlend 0:0

Kardif – Arsenal 0:3 (0:1)
/Remzi 29, 93, Flamini 86/

Everton – Stouk 4:0 (1:0)
/Deulofeu 45, Koleman 49, Ovijedo 58, Lukaku 79/

Norič – Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Huper 30/

Vest Hem – Fulam 3:0 (0:0)
/Dijame 47, K. Kol 82, Dž. Kol 88/

Njukasl – Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)
/Gufran 36, Sisoko 57 - Brant 53/

(FOTO: Action images)


tagovi

Alvaro NegredoČelsiDemba BaDžon TeriEngleskaEvropaGeri KejhilMančester SitiPremijer ligaSamir NasriSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara