"Pol Klement u sredini"
"Pol Klement u sredini"

Karletove lekcije, Ušati u CV-u, trofeji u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Španiji i sedam mesci u Derbiju - Svonsi ima novog trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 15:32

Biće zanimljivo videti kako će se snaći

Pol Klement u srediniPrvak Engleske i Francuske, osvajač Lige šampiona, španskog Kupa kralja i nemačkog Superkupa. Pol Klement u trofejnoj vitrini ima čime da se podiči. Ali sve što je osvajao - osvajao je u ulozi pomoćnog osoblja. Ali ako je Gud Hidink bio zadovoljan, a on ga je promovisao u pomoćnika u stručnom štabu Čelsijevog prvog tima, ako je Karlo Ančeloti bio toliko impresioniran da ga je kasnije sa sobom vodio i u Pari Sen Žermen, Real, pa na kraju i Bajern, onda mora da Klement ima nešto u sebi.

A sada će dobiti prvu pravu priliku da pokaže šta je to, pošto mu je Svonsi ponudio ugovor na dve i po sezone, a Bajern dao dozvolu da otputuje u Englesku na pregovore.

Izabrane vesti

I tačno je da transfer iz jednog od tri najveća kluba Evrope u tabor engleskog fenjeraša zvuči kao prelazak sa konja na magarca, ali činjenica je da je Klement jedino samostalno iskustvo imao u periodu od juna 2016. do februara 2017. u drugoligašu Derbiju. Otpušten je dok je bio peti na tabeli sa učinkom od 14 pobeda, 12 nerešenih rezultata i sedam poraza.

Ančeloti ga je zvao u Minhen čim je čuo da je nezaposlen.

Ali mu je sada dao odrešene ruke da proba sam. Očekuje se da će u utorak potpisati saradnju sa Svonsijem i kao gledalac posmatrati gostovanje sa Kristal Palasom pre no što i zvanično preuzme kormilo u ruke. Ako se i uhvati u koštac sa silnim problemima imaće pakleno težak zadatak, jer su Velšani u uvodnih 19 kola Premijer lige osvojili samo 12 bodova i primili čak 44 golova!

Uprava kluba je isprva želela da Boba Bredlija zameni selektorom Velsa Krisom Kolmenom, samo da bi im njegova supruga preko Tvitera poručila da nisu zainteresovani. Toliko bezizlazna deluje situacija u Svonsiju. Klement je ipak čvrsto rešen da pokuša. I biće zanimljivo videti šta je naučio od Hidinka i pre svega Ančelotija, nesumnjivo jednog od najboljeg trenera današnjice.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPol KlementNemackaEvropaEngleskaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara