""
""

Kerol i Zarate udarili Čelsi kao maljem! Bilićev Vest Hem gurnuo Murinja u provaliju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.10.15. | 17:53

Nikada u poslednjih 10 godina Čelsi nije delovao ovako ranjivo i obezglavljeno kao na početku ove sezone. Londonski Plavci definitivno nisu ni senka one ekipe koja je prošle sezone osvojila šampionsku titulu

Da je neko navijačima Čelsija pred početak sezone rekao da će njihova ekipa krajem oktobra biti na 15. mestu na tabeli u Premijer ligi, verovatno bi mu se grohotom smejali i tvrdili da je lud. Sada, međutim, sigurno čupaju kose, a narednih dana neće smeti da izađu ni na ulicu posle poraza od londonskog rivala Vest Hema od 2:1 u derbiju 11. kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Nikada u poslednjih 10 godina Čelsi nije delovao ovako ranjivo i obezglavljeno kao na početku ove sezone. Londonski Plavci definitivno nisu ni senka one ekipe koja je prošle sezone osvojila šampionsku titulu.

Utakmica na Apton parku obilovala je uzbuđenjima na terenu, ali i pored njega. Vest Hem je na kraju došao do velike i važne pobede, a trener Slaven Bilić još jednom je pokazao da zna kako se skidaju skalopovi najvećima.

Junak pobede Čekićara bez dileme bio je Endi Kerol. Pomalo zaboravljeni gorostasni napadač je pogotkom u 79. minutu, kada je zaspala odbrana Čelsija glavom zatresao mrežu i rešio sve dileme. To mu je prvi pogodak u sezoni.

Utisak je da je Vest Hem tokom celog meča igrao veoma kvalitetno, a plod takve partije bio je i vodeći gol Maura Zaratea koji je poslao projektil sa ivice kaznenog prostora.

Trener Čelsija Žoze Murinjo ponovo je bio u centru pažnje kad je u pauzi na poluvremenu zaradio isključenje jer je u tunelu verbalno napao sudiju Džonatana Mosa.

Portugalac je bio nezadovoljan zbog poništenog gola Fabregasa u 42. minutu, kada je navodno bio ofsajd, kao i isključenja Nemanje Matića dva minuta kasnije. Inače, to je treći crveni karton Čelsija ove sezone i Plavci su uz Vest Hem najgrublja ekipa u ligi po tom parametru.

Murinjo je zbog toga drugo poluvreme odgledao iz jedna od loža na stadiona Vest Hema.

Uspeli su šampioni Engleske da izjednače preko Gerija Kejhila koji se u 56. minutu odlično snašao u gužvi pred golom protivnika.

Ispostavilo se, međutim, da je to bilo sve od gostujuće ekipe koja je u završnici utakmice mogla da primi još koji gol i dožive ubedljiviji poraz, ali je i ovako jasno da nešto ozbiljno mora da se menja na Stamford Bridžu.

Pratite MOZZART i na Vajberu

PREMIJER LIGA – 11. kolo:

Subota:

Aston Vila – Svonsi 1:2 (0:0)
/Dž. Aju 62 – Sigurdson 68, A. Aju 87/
Lester – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Vardi 60/
Norič – Vest Bromvič Albion 0:1 (0:0)
/Rondon 47/
Stouk – Votford 0:2
/Dini 43, Abdi 69/
Vest Hem – Čelsi 2:1 (1:0)
/Zarate 17, Kerol 79 – Kejhil 56/
18.30 Arsenal – Everton

Nedelja:
14.00 Sanderlend – Njukasl
16.05 Bornmut – Totenhem
16.05 Mančester Junajted – Mančester Siti
18.15 Liverpul – Sautempton

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoSlaven BilićPremijer ligaNemanja MatićMauro ZarateGeri KejhilEngleskaEndi KerolČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara