""
""

Kjaso je švajcarska crna ovca

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.17. | 11:41

Trener ovog tima ima svega 28 godina, a na njihovim mečevima pada ubedljivo najmanje golova u Švajcarskoj 2

Kad kladilac pomisli na Švajcarsku, a pogotovo na drugu ligu, mečevi sa malo golova sigurno nisu prva asocijacija. Doduše, ova liga nije poznata ni kao preterano efikasna u poređenju sa, na primer, skandinavskim takmičenjima, ali je svakako u gornjem domu Evrope po ovom parametru.

Izabrane vesti

Primera radi, na 10 prvenstvenih mečeva lidera Švajcarske 2 Šahfauzena palo je 38 golova, iliti 3,8 po utakmici.

Ali jedna ekipa zapada za oko, a to je Kjaso. Na devet utakmica ovog kluba palo je 18 golova, ili ravno dva po meču, što je daleko ispod proseka lige. Njihova gol-razlika je 9:9, a imaju učinak od tri pobede, tri remija i tri poraza.

MOZZART KVOTE
Kjaso - Servet 

Klub koji je poznat po tome što je u njemu svoju igračku karijeru okončao i trenerski započeo svetski šampion Đanluka Zambrota 2015. godine, ovog leta je iznenadio javnost izborom šefa stručnog štaba. Angažovan je, naime, momak rođen 1989. godine Giljermo Abaskal, koji je do jula radio kao trener u mlađim kategorijama Sevilje. Očigledno je da mladi Španac insistira na taktički perfektnoj igri, a da ga njegovi izabrani dobro prate u tome. Ne primaju mnogo golova, ali njihov kvalitet nije veliki, pa ih i ne daju, što je rezultiralo pomenutom gol-razlikom.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:00 3391 ŠVA 2 Chiasso - Servette kmb 2&2-3 3,45

Na poslednjih 10 mečeva Kjasa, čak devet puta prošlo je 0-2 gola, jedini put od jula je njihov duel ušao u 3+ 19. avgusta kada je sa 3:0 savladan slabašni Vil.

Danas u goste Kjasu, stiže Servet, jedan od tri pretendenta, uz Šahhauzen i Ksamaks, na promociju u elitu.

Servet je dosta drugačiji od Kjasa, na pet poslednjih mečeva samo jednom je došlo 0-2 gola. Verujemo da će danas slaviti kao gost, ali ne uz mnogo golova. Kjaso bez problema kod kuće dobija timove svog kvaliteta, ali protiv jačih se teško nosi. Ksamaks ga je pre mesec i po dana savladao kao gost sa 2:0, i deluje da se sprema sličan scenario, uz 2-3 gola. Na taj način bi Servet odlično iskoristio kikseve Šahfauzena i Ksamaksa u ovom kolu, a takva prilika se ne propušta.

ŠVAJCARSKA 2 - 10. KOLO

Petak

Arau - Ksamaks 2:0

Subota

Rapersvil - Šafhauzen 5:0
Volen - Vintertur 3:2

Nedelja

Vaduz - Vil 0:0

Ponedeljak

20.00 (3,80) Kjaso (3,40) Servet (1,90)

(Ilustracija: Shutterstock)


tagovi

bet analizasportsko klađenjeŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara