"Jirgen Klop"
"Jirgen Klop"

Klop isterao svoje: Dobija 10.000.000 evra, dovodi svoje ljude i sam odlučuje o transferima na Enfildu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.15. | 10:17

Nemac bi danas u vreme ručka trebalo da ozvaniči trogodišnju saradnju sa Crvenima, a debitovaće protiv Totenhema 17. oktobra

Jirgen Klop

Četvrtak bi mogao da bude veliki dan za Livepul. Barem za novi početak uspavanog giganta sa Enfilda, koji bi mogao danas po podne da ozvaniči saradnju sa nemačkim stručnjakom Jirgenom Klopom (48).

Izabrane vesti

Dve strane su blizu dogovora, ostalo je samo još neke dileme razrešiti, ali kako tvrdi nemački Bild, sve će bitri precizirano na današnjem sastanku između čelnika Livepula i Klopovog menadžera Mihaela Košickea. Ako sve bude kako se očekuje, oko ručka biće potpisan trogodišnji ugovor, a već sutra Nemac će biti zvanično predstavljen na Enfildu. Godišnja plata koja ga čeka u Liverpulu je čak 10.000.000 evra. 

Ipak, da bi se parafirao sporazum neophodno je da se premosti jedan ozbiljan problem. Trenutno je u pregovorima zapelo oko budućih saradnika Nemca. Livepul insistira da Klop nastavi da sarađuje sa pomoćnim trenerima Šonom O'Driskolom (58) i Gerijem Mekalisterom (50), koji su bili asistenti i Brendanu Rodžersu i koji vode treninge od 4. oktobra, kada je Irac smenjen.

S druge strane, Jirgen Klop ima drugačiji plan i želi uz sebe Željka Buvača (54) i video analitičara Petera Kravjetsa (43), a posebno insistira na dolasku Banjalučanina Buvača poznatog pod nadimkom „Mozak“, koji ga prati još od 1992. godine i njih dvojica su bliski prijatelji.

Takođe, Klop želi kao i u Dortmundu, apsolutnu slobodu u kupovini fudbalera, bez mešanja famoznog Leverpulovog „Saveta za transfere“, koji je davao poslednju reč Brendanu Rodžersu

Englezi su opasno naloženi na dolazak Klopa, posebno navijači Liverpula, otkako su pročuli da je nedavno odbio ponudu Totenhema uz objašnjenje da na Ostrvu može da vodi samo Crvene, klub za koji navija od detinjstva.

Sudbina ili ne, tek Jirgen Klop će debitovati kao menadžer Liverpula upravo na meču sa Totenhemom (17. oktobra). 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

FOTO: Action Images


tagovi

Željko BuvačLiverpulJirgen KlopBrendan RodžersBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara