"Jirgen Klop"
"Jirgen Klop"

Klop pokazuje evropski Liverpul, Fener se vadi protiv Ajaksa, Lokomotiva cilja treću trojku...

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.10.15. | 11:55

Puno uzbuđenja očekuje nas u mečevima trećeg kola Lige Evrope

Jirgen Klop

Liga Evrope donosi nam večeras mečeve trećeg kola u kojima nas očekuje dosta uzbuđenja. Biće i puno prilike za klađenje, a mi u moru utakmica izdvajamo nekoliko najzanimljivih.

Izabrane vesti

OVDE POGLEDAJTE KVOTE ZA SVE DANAŠNJE MEČEVE LIGE EVROPE

Grupa A

USPON I PAD FENERA

Norveški Molde je iznenađujuće na čelu grupe A u kojoj se nalazi sa slavnim imenima evropskog fudbala – Seltikom, Fenerbahčeom i Ajaksom. Upravo poslednja dva spomenuta tima sastaće se večeras u Istanbulu, u meču u koji Kopljanici ulaze sa nestvarnim skorom od svih osam pobeda nad turskim klubovima u evropskim takmičenjima.

Zato se trener Fenera Vitor Fereira nada da njegov tim može da pokaže malo dostojanstva i popravi skor kojim je trenutno dospeo na poslednje mesto u grupi.
„Mi smo tim sa dva lica. Jedno je ekipa puna ambicija, koja igra vrhunski fudbal, stvara šanse i pritiska rivala, dok je drugo lice nervozna ekipa koja prima golove i predaje se čim je pritisnu“, kaže Portugalac.

(2.10) Fenerbahče (3.45) Ajaks (3.50)

Grupa B

KLOPOVA CRVENA ZORA

Poslednja utakmica Brendana Rodžersa na klupi Liverpula u Evropi teško da će inspirisati lepa sećanja navijača Crvenih. Publika je napustila Enfild u očaju nakon remija sa Sionom (1:1), u prošlom kolu, ali njegova zamena Jirgen Klop sada ima priliku da protiv Rubina promeni Liverpulov evropski šmek. Startni remi sa Totenhemom nasterao je Nemca da zaključi:
„Nismo iskoristili kvalitet na pravi način. Bili smo malo nestrpljivi, to moramo da ispravimo protiv Rubina“, objasnio je Klop koji je sa Majncom 2005. dobio prvi internacionalni meč u karijeri protiv jermenske Mike.

(1.42) Liverpul (4.50) Rubin (8.00) 

LEGENDA OPET U BORDOU

Neočekivano, švajcarski Sion se sasvim solidno bori u ovoj grupi, a večerašnje gostovanje u Bordou biće emotivno za njhovog trenera Didijea Toloa, nekadašnjeg prvotimca Žirondinaca, člana generacije koja je 1996. igrala finale Kupa UEFA sa Bajernom.
„Fantastično je vratiti se kući. Ovde mi žive deca, Bordo je moj grad. Jedno je sigurno, ovo je klub koji poštujem i radujem se što igramo protiv njih na novom stadionu“, poručuje Tolo.

Tolo i fudbaleri Siona

(1.65) Bordo (3.70) Sion (5.70)

Grupa G

MUKE PO ROZENBORGU

Fudbaleri Rozenborga ne cvetaju baš od optimizma iako su prevalili 2.400 kilometara od  Trondhajma do Rima, kako bi stigli na megdan Laciju. Za to je najzaslužnija činjenica da su samo jednom pobedili italijanske klubove na 14 utakmica u istoriji i to Milan u grupnoj fazi Lige šampiona davne 1996. godine. Još iritirajuća činjenica je da je minulog vikenda remi sa Bodom (1:1) odložio proslavu titule u Trondhajmu, pa je jasno da će imati dosta problema u večerašnjem okršaju s nebesko-plavima.

(1.40) Lacio (4.50) Rozenborg (8.50)

Grupa H

ZAHUKTALA LOKOMOTIVA

Bešiktaš Nevija Skale savladao je Lokomotivu Jurija Semina ukupnim rezultatom 6:1 u dvomeču Lige šampiona 2001. godine što je ozbiljna opomena Moskovljanima pred dolazak Turaka večeras. Ipak, pozitivna stvar je što je ruski klub slavio u prva dva kola Lige Evope, što im je najbolji start na međunarodnoj sceni u istoriji kluba, koji će gledati da večeras upotpune trijumfom nad timom Duška Tošića.

(2.10) Lokomotiva M. (3.35) Bešiktaš (3.60)

Grupa I

KALINIĆ CVETA KAO LJUBIČICA

Poljak iz redova Fiorentine Kuba Blažčikovski mogao bi da se osveti večeras Lehu za činjenicu da su ga proglasili za netalentovanog kada je kao klinac bio na probi u Poznanu. Leh, poslednjeplasirani tim u tamošnjem šampionatu, stiže sa novim trenerom nakon što je Macej Skorca otpušten prošle nedelje, a opasnost po poljski tim predstavljaće i sjajni Hrvat Nikola Kalinić koji trese mreže kao lud u dresu Ljubičastih

Nikola Kalinić

(1.32) Fjorentina (5.10) Leh (10.0)

Grupa J

BELGIJSKA VEZA U TOTENHEMU

Ako gledamo istoriju, ova dva tima uvek igraju 1:1. To je bio rezultat u poslednja tri međusobna duela s tim da je Totenhem 1984 u finalu UEFA kupa slavbio na penale. Rezultat 1:1 večeras ne odgovara ni jednima ni drugima. Anderleht je bez pobede u poslednjih pet međunarodnih utakmica, dok Sparsi nisu pobedili u poslednja tri meča u Evropi. Zanimljivo, Totenhem ima čak četiri Belgijanca u timu, a izuzev povređenog Čadlija, preostala trojica - Aldervireld, Dembele i Vertongen su spremni za povratak u domovinu.

(3.25) Anderleht (3.35) Totenhem (2.25)

Grupa K

ŠALKE SE SVETI SPARTI

Tim iz Gelzenkirhena bi da večeras ispravi poraz od Sparte iz sezone 1972/73, kada je praški klub porazio u dv ameča tim Ivice Horvata. Pobeda na jedvite jade nad Hertom tokom vikenda (2:1), trebal obi da utiče na moral nemačkog tima a kapiten Bendikt Hevedes u prvi plan ističe atmosferu.
„Vidi se da smo jedinstveni kao ekipa. Timski duh nam je na visokom nivou, a publika poludi na našim utakmicama“, kaže sjajni defanzivac.

(1.60) Šalke (4.00) Sparta (5.70)

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola Kalinić fudbalerLiga EvropeJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara