""
""

Klop pravi novi moćni Dortmund: Posle Ramosa na pragu je Imobile, želje su Firmino i Kagava (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.04.14. | 14:07

Milioneri imaju nameru da se ozbiljno pojačaju u narednom prelaznom roku i opet stanu uz rame Bajernu koji više ne izgleda tako nedodirljiv

Jirgen Klop kuje planove za osvetu Bajernu! Borusija je prethodnu sezonu provela u senci Bajerna koji joj je oteo sva tri velika trofeja u direktnim okršajima.

Izabrane vesti

Ove sezone je arhitekta Klop i pored odlaska Gecea i silnih povreda uspeo da izvuče solidnu sezonu. Pobedio je Bajern u Superkupu, a deklasirao ga u prvenstvenom duelu u Minhenu sa 3:0 i tada je uzdrmao temelje Gvardioline mašinerije. Te pobede, uprkos ovoj ogromnoj bodovnoj prednosti Bavaraca na prvenstvenoj lestvici, daju nadu Borusijinom stručnjaku da će naredne sezone opet biti konkurentan Bavarcima na svim frontovima.

Takođe, ostalo im je da odigraju međusobni duel u finalu Kupa Nemačke što bi u slučaju eventualnog Dortmundovog trijumfa mogao da bude sjajan zalet za narednu sezonu, a Bajern bi učinio još ranjivijim. Jer, ako Borusija savlada Bajern u finalu, završiće sezonu sa istim brojem bitnih trofeja kao veliki rival.

Klop je izgleda nanjušio krv Bavaraca i sprema strategiju za stvaranje tima koji će sledeće sezone baciti rukavicu u lice velikom rivalu. Bajern je prvi zadao uadarac pošto je već osigurao dolaza Roberta Levandovskog, ali Klop ima plan kako da i bez Levandovskog uđe sa što jačim timom u sledeću sezonu.

Prvi zadatak je da zadrži Marka Rojsa kojem je ponuđen mnogo bolji ugovor i fantastični ofanzivac će vrlo verovatno ptrihvatiti ponudu da ostane na Vestfalenu. Na mesto Levandovskog će doći sjajni kolumbijski napadač Adrijan Ramos. Trenutno on ne spada u red fudbalskih zvezda, ali ima odličnu sezonu u Herti, a Klop je poznat po tome što od dobrih igrača pravi zvezde kao što je to uradio sa Levandovskim.

Tu nije kraj njegovih planova. Sledeća misija će biti dovođenje fantastičnog Torinovog napadača Ćira Imobilea trenutno prvog strelca Serije A. Klopov interes za Imobilea nije nikakva novoost, ali jesu današnje informacije da je transfer jako blizu realizacije. Bild piše da su šanse da vidimo Imobilea u dresu Milionera lepih 70 odsto, a dobro obavešteni torinski dnevnik La Stampa čak otkriva i detalje transfera. Borusija je spremna da Torinu (i Juventusu koji je vlasnik polovine Imobileovog ugovora) plati čak 25 miliona evra, dok će mladi napadač dobiti godišnji ugovor vredan dva miliona evra. Sa Ramosom i Imobileom, Klop bi definitivno uspeo da nadomesti odlazak Levandovskog.

Sledeća meta je još jedan igrač koji je eksplodirao ove sezone - Brazil Roberto Firmino iz Hofenhajma!  Firmino je ove sezone postigao 14 prvenstvenih golova (jedan od najefikasnijih vezista u ligama „petice“) i upisao 11 asistenta (drugi asistent šampionata) što ga čini statistički najkorisnijim igračem Bundeslige.  Nedavno je produžio ugovor sa Hofenhajmom do 2017. godine i to je problem za Klopa. Ali, Brazilac ima želju da pređe u veliki klub i mogao bi da nagovori svoje aktuelne poslodavce da ga prodaju za 10 miliona evra. Problem za Klopa bi mogla da bude činjenica da Firmina još žele Šalke, Everton i Atletiko Madrid.

Ni tu nije kraj transfer strategiji Borusijinog trenera. Klop želi da vrati Šinđija Kagavu iz Mančester Junajteda i da mu fudbalski opet udahne život kao što je to uradio sa Nurijem Sahinom koji je kod Murinja u Realu i kasnije u Liverpulu umalo upropastio karijeru. Kagava je bio najbolji igrač Bundeslige pre dve godine i blistao u Dortmundu, ali je posle prelaska u Mančester Junajted doživeo strmoglav pad u karijeri i sve češće se spekuliše da je povratak u Rur najrealnija opcija. 

Klop već ima kostur tima kojem će biti pridodat i oporavljeni Subotić. Takođe, Miloš Jojić je nagovestio veliki potencijal, biće za šest meseci iskusniji i bogatiji igranja vrhunskog fudbala, pa je i on dobitak za narednu sezonu.

Ako se ne ponove veliki problemi sa povređenim igračima iz ove sezone i ostvare se Klopove zamisli na predstojećoj fudbalskoj pijaci, onda Bajern ne očekuje šetnja kroz Bundesligu naredne sezone. Borusija će opet biti ravnopravan rival moćnim Bavarcima. 

(FOTO: Action images)


tagovi

TorinoŠinji KagavaSerija ARoberto FirminoPremijer ligaNemackaEngleskaĆiro ImobileJirgen KlopItalijaEvropaBorusija DortmundAdrijan Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara