""
""

Kluž razbio Jaši, pa izgubio trenera! Petrolul drži korak sa vodećim tandemom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.11.14. | 21:27

Rumunski komentator Marijan Olaijanos nije želeo da izgovara ime veziste Targu Mureša Gabrijela Murešana u znak protesta zbog njegovog grubog starta koji je pre nekoliko nedelja bio uzrok ozbiljne povrede fudbalera Steaue Raula Ruseskua. Novinar rumunske televizije oslovljavao ga je sa ''broj šest'' tokom čitavog prenosa

Kluž je u 15. kolu Lige 1 počistio Jaši- 4:0, ali je odmah po završetku susreta ostao bez trenera Vasilea Miriuce koji je preuzeo mađarski Đer. Petrolul je nastavio uspešnu seriju pobedom nad Targu Murešom- 2:0 i ostali su neporaženi na devet uzastopnih duela, dok je Botošani upisao važan trijumf na gostovanju ekipi Pandura- 1:2

Izabrane vesti

Kluž je bio veliki favorit u duelu sa Jašijem, što je opravdao već od samog starta meča. Domaći su poveli u šestom minutu preko Makedonca Mirka Ivanovskog koji je na taj način postavio konačan rezultat prvog poluvremena. U drugom delu igre uspeo je Kluž da pogodi još tri puta i to preko Gregorija Tadea u 67., Ivanovskog koji je svoj drugi gol na utakmici dao u 79. minutu, kao i Filipa Jazvića koji je zatresao mrežu gostiju samo dva minuta kasnije. No, pobeda domaćih nije bila udarna vest za sve u Klužu, s obzirom na to da je trener tog kluba Vasile Miriuca nakon meča objavio da napušta ekipu uprkos ubedljivoj pobedi i preuzima mađarski Đer. Kluž je ostao drugi na tabeli sa 32 boda, dok su gosti na poslednjem mestu sa samo devet bodova.

U duelu između Pandura i Botošanija, s druge strane, nije bilo izrazitog favorita, ali su se gosti od početka bolje snašli i poveli su golom Paula Batina u 30. minutu. Domaći su do izjedančenja došli u 51. minutu preko brazilskog defanzivca Erika, ali je u 86. minutu usledio hladan tuš za navijače Pandura. Gostima pobedu donosi Gabrijel Vašvari iz prilično sumnjivog penala.

 Petrolul je zadržao korak sa Steauom i Klužom trijumfom nad Targu Murešom. Domaći su čitav posao obavili u prvih dvadesetak minuta kada pogocima Huana Albina u 16. i Žeralda Alvesa u 22. minutu. Do kraja meča gosti su napadali, ali je Petrolul uspeo da sačuva dva gola prednosti i osvoji svoj 31. bod nakon 15 kola. Targu Mureš ostaje na petoj poziciji sa 26 osvojenih bodova. Detalj koji je obeležio ovaj meč, međutim, ne dolazi sa samog terena već iz komentatorske pozicije. Naime, rumunski komentator Marijan Olaijanos nije želeo da izgovara ime veziste gostiju Gabrijela Murešana u znak protesta zbog njegovog grubog starta koji je pre nekoliko nedelja bio uzrok ozbiljne povrede fudbalera Steaue Raula Ruseskua. Novinar rumunske televizije oslovljavao ga je sa ''broj šest'' tokom čitavog prenosa.

RUMUNIJA 1, 15. kolo:

Petak:

Vitorul – Konkordija 2:2 (2:0)
/Tanase 23, Mitrea 44p – Dina 76, Florea 90+1/

Gaze Metan – Dinamo Bukurešt 1:2 (1:1)
/Tahar 4 – Mansali 21, Bilinski 54/

Subota:

Astra – Univerzitatea Kluž 1:1 (0:0)
/Bukari 56 - Lemanru 67p/

Čahlaul – Otelul 0:1 (0:0)
/Kristea 57/

Steaua - Brašov 2:0 (0:0)
/Popa 46, Ćipćiju 79/

Nedelja:

Panduri – Botošani 1:2
/Eriko 51 – Batin 30, Vašvari 86/

Kluž – Jaši 4:0
/Ivanovski 6, 79, Tade 67, Jazvić 81/

Petrolul – Targu Mureš 2:0
/Albin 16, Alves 22/

Ponedeljak:

19.30: Krajova – Rapid Bukurešt

(FOTO: Action Images)


tagovi

CFR KlužEvropaLiga 1PetrolulRumunijaUniverzitatea Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara