""
""

Ko bi rekao čuda da se dese, pa da Terzić Lalatoviću pojačanja pre prozivke donese!

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.01.15. | 13:18

„Dobro je što smo kompletirali defanzivnu liniju, ali nama su prioritet napadači. Neko će pogledati Salamija uživo“, poručio Zvezdin trener za naš portal

Atipična situacija za noviju istoriju Crvene zvezde. Aktuleni srpski šampion mogao bi da završi aktivnosti u zimskom prelaznom roku, pre prozivke zakazane za 8.januar. Crveno-beli su završili posao sa Lukovićem, Anđelkovićem, Cvetkovićem i Stojanovićem. Takođe, nazire se i kraj višemesečne potrage za kvalitetnim centarforom, pošto je od silnih kandidata izabran nigerijski reprezentativac Gbolahan Salami.

Konture renoviranog tima se naziru, što bi, prema svim zdravim fudbalskim rezonima, trebalo da olakša posao mladom stručnjaku Nenadu Lalatoviću. Vidno zadovoljan zbog dešavanja u dosadašnjem delu prelaznog roka mladi stručnjak se u razgovoru za MOZZART Sport držao one narodne: „Prvo skoči, pa onda reci hop“.
„Koliko znam završeni su Luković, Cvetković, Anđelković i Saša Stojanović. Ostali su na čekanju ili u razgovorima sa klubom. Meni je drago što smo kompletirali defanzivnu liniju tima koja je i tokom jesenje sezone igrala dobro i kapitulirala samo četiri puta. Znaju svi šta nama nedostaje: to su pojačanja u napadu“, poručio je Nenad Lalatović.

Izabrane vesti

Nije krio Zvezdin trener činjenicu da je Afrikanac Salami pred vratima Marakane. Po konstituciji deluje da bi reprezentativac Nigerije mogao da bude najjači adut crveno-belih u prolećnim borbama sa suparničkim bunkerima.
„Teško mi je da govorim o igraču koga uživo nisam gledao. Sve je to rizik, međutim Salami je reprezentativac Nigerije, i taj podatak govori o njegovim kvalitetima. Preporučio ga je njegov menadžer, i kako sad stvari stoje Salami će nam se vrlo brzo priključiti. Neko iz kluba će otići da ga pogleda na delu, jer Nigerija 9.januara igra prijateljski meč u Londonu“.

Pominje se i Orlandić iz Zete...

„Igrao je jako dobro u crnogorskoj ligi. Ali teško mi je da govorim o fudbalerima koje nisam gledao. Nama su potrebna jedno ili dva pojačanja u napadu...“

Napadači tek treba da pristignu, defanzivni red je kompletiran, a u maneveru bi dolazak Krunića trebalo da predstavlja bombu prelaznog roka. Višemesečna želja Nenada Lalatovića bi u slučaju dolaska na Marakanu predstavljala srce Zvezdinog tima.
„Mnogo se pisalo o Kruniću prethodnih meseci. On je igrač koji mi se jako dopada, mada je imao pauzu. Značio bi nam on i zbog konkurencije, imali bismo u maneveru njega, Stojanovića, Bosančića i Savićevića. Jaka konkurencija ne može nikako da škodi. Terala bi igrače na jači rad. U slučaju da nam ode Kovačević koji ima ponudu iz Nemačke možda će nam biti potreban još jedan zadnji vezni. Imamo Grujića, tu poziciju i Ristić može da pokriva“.

PAVIĆEVIĆ OSTAJE, POTREBNO JOŠ JEDNO KRILO

Problem su i bočne pozicije.

„Ako nas napusti Lazović moraćemo da dovedemo još jednog bočnog igrača. Otišao je Pečnik i jako mi je krivo zbog toga. Znam da bi uz dobre pripreme bio 50 posto bolji nego jesenas“.

Ima razloga za zadovoljstvo i zbog još jednog podatka Nenad Lalatović.Najiskusniji defanzivac Savo Pavićević imao je otvoren poziv Lirsa...
„Koliko znam Savo Pavićević ostaje u Crvenoj zvezdi“.

Ipak, i pored toga u Zvezdi i ove jeseni neće biti kontinuiteta.  Trener Lalatović moraće da promeni više od polovine postave koja je počela prvenstvo.
„Žao mi je što se to u Crvenoj zvezdi stalno dešava. Mi smo i ove zime doveli igrače bez obeštenja. Kada se toliko menja tim najteže je treneru. Voleo bih da smo u situaciji kao Čukarički, Partizan i Vojvodina. Oni više od godinu dana igraju zajedno, čak je i Jagodina samo Šušnjara promenila“.

Zvezda pripreme počinje 8.januara, ali biće to samo uvod u rad.

„U prva tri dana treniraćemo jednom dnevno. Biće to uvod u rad, čisto da vidim ko se tokom pauze pridržavao programa. Oni koji to nisu ispoštovali biće kaženjeni. Poznato je da ćemo u Sloveniji odigrati tri  pripremn a meča, dok ćemo u  Turskoj imati šest provera“

(Foto Star Sport)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaNenad LalatovićGbolahan SalamiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara