""
""

Ko je, bre, šampion? Srbija skinula krunu Špancima!

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.10.14. | 19:53

Orlići napravili veličanstven podvig u Kadizu i pobedom od 2:1 plasirali se na Evropski šampionat u Češkoj naredne godine

Srbija slavi Orliće! Toliko smo se plašili tog revanša u Kadizu, a mlada reprezentacija naše zemlje napravila je senzacionalan podvig i ponovo naciju učinila ponosnom! Izabranici Radovana Ćurčića savladali su Španiju rezultatom 2:1 u drugom susretu baraža za plasman na Evropski šampionat u Češkoj, što bez sumnje predstavlja jedan od najvećih uspeha našeg fudbala u poslednjoj deceniji.

Srbija je povela u 31. minutu autogolom Saula, poravnao je Serhi Roberto u drugom minutu nadoknade i započeo pravu dramu u na stadionu Ramon Karnaca, da bi tačku na sve posle munjevite kontre stavio Filip Kostić već posle šezdesetak sekundi.

Izabrane vesti

A koga su to Orlići uspeli da pobede i eliminišu? Za one koji nisu upućeni Furija u ovom uzrastu nije izgubila već pet godina, ili u prevodi čitavih 36 utakmica, dvostruki je uzastopni evropski šampion i jedan od najdominantnijih fudbalskih timova na planeti.

Šta reći osim, svaka čast momci!

Španci su krenuli dosta agresivnije i odlučnije, kao što smo uostalom i mogli da očekujemo, ali s nekoliko oštrijih startova na sredini - koji su nas doduše koštali žutih kartona - nekako smo uspeli da ih umirimo. Domaćin je prvi put zapretio u 13. minutu posle udarca Iska s ivice šesnaesterca, međutim, Dmitrović je skrenuo loptu u korner.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Španci su imali u 22. minutu. Opasni Deulofeu lepo je proigrao štopera Serhija Gomeza, ovaj se našao praktično oči u oči s Dmitrovićem, ali naš čuvar mreže ponovo je bio na visini zadatka. Pre nego što su postigli taj vodeći pogodak naši momci imali su jednu opasnu kontru. Pešić je izvanredno povukao, pretrčao dobrih četrdesetak metara, a onda uposlio Kostića, koji se malo malo spetljao prilikom prijema i šansa dva na jedan je propala.   

Kako se bližio kraj prvog poluvremena Furija je dodavala gas, na sreću, uspeli smo da izdržimo taj pritisak i na odmor odemo s prednošću.

U drugih 45 minuta naši momci praktično nisu ni prelazili na polovinu Šapnije. Pritisak izabranika Alberta Seladesa bio je toliko jak da su se akcije Furije ređale neverovatnom brzinom, gotovo na svaka dva minuta bili su pred našim golom, uglavnom u šesnaestercu, ali sve su Orlići uspeli da izdrže. 

Jako blizu izjednačujućem pogotku Španci su bili u 65. minutu. Rezervista Ramirez napravio je možda i najlepši potez utakmice, petom, u prijemu, izbacio Ćirkovića iz igre, međutim, posle njegovog udarca iz jako lepe pozicije lopta je pogodila stativu. Sve se uglavnom vrtelo oko Iska, no na sreću, as Reala uglavnom je svoje majstorstvo demostrirao u mestu, pa napadači domaćeg sastava nisu dobijali mnogo upotrebljivih lopti.  

I taman kada smo pomislili da je sve gotovo kreće prava drama u Kadizu. U drugom minutu nadoknade Serhi Roberto uz obilatu pomoć naše odbrane poravnava na 1:1, a već u sledećem napadu Dmitrović skida čist cizer Špancima. Panika, već smo je svi videli u golu. A onda munjevita kontra i šah-mat! Filip Kostić projurio je kao brzi voz po levoj strani i preciznim udarcem zapečatio sudbinu Furije. Španci u suzama, naši momci u transu! Srbija slavi svoje nove heroje...

---------------------------------------------------------------------------
ŠPANIJA - SRBIJA 1:2
/Serhi Roberto 90+2 - Saul 31ag, Kostić 90+3/

Mesto: Kadiz.
Stadion: Ramon de Karnaca.
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).

SRBIJA: Dmitrović, Stojković (Filipović), Veljković, Ćirković, Petrović,
Kovacević, Radoja, Čausić, Kostić, Srnić, Pešić (Čavrić).

ŠPANIJA: Kepa, Mankiljo, Serhi Gomez, Muniesa (Oliver Tores), Gaja,
Saul, Serhi Roberto, Isko, Muniain (Ramirez), El Hadadi, Deulofeu (Sarabija). 

(foto: mozzartsport)


tagovi

baraž za epMlada reprezentacijareprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara