Ko je levi bek Reala u derbiju? Dečak bez zvanične utakmice za prvi tim ili neki od eksperimenata

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 13:15

Marselo ne igra protiv Atletika

Loša vest za Reala u predvečerje madridskog derbija. Najbolji levi bek sveta, Marselo neće moći da da suprotstavi Atletiku u jednoj od važnijih utakmica od početka sezone.

Brazilac se povredio pre dva dana na gostovanju Sevilji (0:3), prema informacijama iz Španije u pitanju je zadnja loža, a predviđeni period oporavka podrazumeva dve sedmice. To znači da će Marselo osim derbija sa Jorgandžijama biti van stroja i za susret Lige šampiona u Moskvi sa CSKA, kao i sledeći prvenstveni duel sa Alavesom, narednog vikenda. Potom sledi reprezentativna pauza, te će imati dovoljno vremena da se oporavi za nastavak sezone i prvi El Klasiko zakazan za 28. oktobar na stadionu „Nou Kamp“.

Izabrane vesti

To je daleka budućnost za Real, čiji trener Đulen Lopetegi mora da smisli ko će da zameni Marsela. Jedini prirodni levi bek kog ima na raspolaganju je mladi Serhio Reguilon. U pitanju je 21-godišnji izdanak Kastilje, međutiom, nema potrebno iskustvo za ovakve mečeve, jer je u karijeri nije odigrao nijedan jedini takmičarski susret za kraljevski klub i eventualni duel sa Atletikom bio bi mu debi na velikoj sceni.

Druga opcija kojoj može da pribegne Lopetegi jeste da desnog beka Danija Karvahala premesti na poziciju levog beka. Španski reprezetativac vratio se treninzima posle lakše povrede i ne bi bilo iznenađenje da on zaigra umesto Marsela. Isto važi i za, takođe, desnog beka pristiglog iz Sosijedada, Alvara Odriozolu.

Najmanje realna, mada varijanta koja se pominje, jeste da levog beka zaigra krilni vezista Lukas Vaskez, koji je u pojedinim periodima prošlosezonskih utakmica umeo po potrebi da pokrije taj deo terena...

FOTO: Action images


tagovi

Marselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara