""
""

Ko jedini može s Bajernom? Nagelsman! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.17. | 21:52

Talentovani trener Hofenhajma još jednom iznenadio kolegu na klupi Bavaraca i slavio sa 1:0

Nema šta, jedini čovek koji je pročitao Karla Ančelotija i Bajern kao knjigu ove sezone je Julijan Nagelsman. Za to je, istina, zaslužan i majstor Andrej Kramarić, koji je matirao večeras Svena Ulriha za iznenađujući trijumf Hofenhajma od 1:0, ali se mladom treneru mora skinuti kapa - od mogućih šest uzeo je Bajernu četiri boda!

Izabrane vesti

Možda je ovo bio poraz na koji je Italijan na klupi šampiona računao, ako se ima u vidu da je namerno odmarao Tijaga Alkantaru, ali je Bajern bio zaista vrlo loš na ovom meču. Od samog početka Hofenhajm je nametnuo žestok ritam, a posle nekoliko odbrana golman Bajerna nije ništa mogao posle bombe Kramarića u 21. minutu.

Pokušavao je Bajern da se vrati u meč, ali je formacija Hofenhajma 3-4-2-1 koja besprekorno funkcioniše ove sezone opet bila neprobojna za Ančelotijevih 4-2-3-1. Kada igra protiv Nagelsmana, Italijan ima mnogo manje rešenja, pa smo videli meč preslikan kao onaj jesenji u Minhenu kada je bilo 1:1.

Jedino je Robert Levandovski bio raspoložen kod Bavaraca večeras, ali sjajni Poljak ne može sve sam. Imao je Hofenhajm maestralnog golmana Baumana, koji je bio skoncentrisan, pa je na kraju posle velike ofanzive gostiju u nadoknadi (Humels i Levandovski promašili kolosalne šanse), podario svom timu istorijski, prvi trijumf nad Bavarcima u njihovom 18. međusobnom duelu.

Bez obzira na sve ovo je poraz koji neće zaboleti Bavarce. U najgorem slučaju, ako Lajpcig sutra pobedi u Majncu, imaće deset bodova prednosti što im garantuje miran finiš sezone. Za Hofenhajm ovo je još jedan krupan korak ka Ligi šampiona, koja postaje ozbiljna realnost. Zasluženo, Nagelsman je to postigao napornim radom! 

Borusija iz Dortmunda je upisala očekivane bodove u duelu sa oslabljenim Hamburgom (3:0), ali zbog trijumfa Hofenhajma nad Bavarcima nije mogla da mrdne sa četvrtog mesta. Gonzalo Kastro je bio čovek odluke, postigao je fantastičan gol iz slobodnog udarca u 13. minutu kojim su Milioneri umirili vrlo žilave goste. Tačku na ovaj meč stavili su Japanac Kagava u 81. i Obamejan u trećem minutu nadoknade.

Inače, ovo je golgeteru Dortmunda bio 25. pogodak u sezoni kojim se izdvojio na čelu liste strelaca sa golom više od Roberta Levandovskog.

Srpski reprezentativac Filip Kostić odigrao je ceo meč za Hamburg, a u 74. minutu nije uspeo da matira golmana Burkija iz izuzetne pozicije, Švajcarac ga je majstorski pročitao. Gosti su imali nekoliko dobrih prilika da iznenade Milionere, ali je Borusija upisala važne bodove pred naredno kolo i gostovanje u Minhenu.

Zatajio je Levandovski večeras, ali to nije iskoristio i Entoni Modest. Golgeter Kelna, koji juri zlatnu kopačku (22 gola) nije večeras pogodio, ali se zato Miloš Jojić pobrinuo da Keln upiše važna tri boda protiv Ajntrahta. Strašan pad ekipe Nika Kovača se nastavlja, više od mesec dana ne zanju za pobedu pa su pali čak na sedmo mesto (jedno vreme su bili treći). Mijat Gaćinović odigrao je ceo meč za goste, bez zapaženijeg učinka.

Definitivno najprijatnije iznenađenje ovog proleća je Verder. Sjajna ekipa sa Vezera rešila je da posle godina mizerije i borbe za opstanak konačno odigra pristojno proleće. Večaras je ekipa mladog stručnjaka Aleksandra Nurija oborila i Šalke i to sa ubedljivih 3:0 koji su joj omogućili da se prboje čak na osmo mesto.

Mladi srpski reprezentativac Miloš Veljković odigrao je standardno dobro ceo meč za Verder, i zaista je to lep podatak za selektora Orlića Nenada Lalatovića koji će računati na njega za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. 

BUNDESLIGA - 27. KOLO

Utorak:

Dortmund - Hamburger 3:0 (1:0)
/Kastro 13, Kagava 81, Obamejan 90+3/

Keln - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Jojić 53/

Hofenhajm - Bajern 1:0 (1:0)
/Kramarić 21/

Verder - Šalke 3:0 (1:0)
/Gebre Selasije 24, Kruze 76, Egeštajn 80/

Sreda:

20.00 Majnc - Lajpcig
20.00 Borusija Menhemgladbah - Herta
20.00 Darmštat - Leverkuzen
20.00Augzburg - Ingolštat
20.00 Volfzburg - Frajburg

(FOTO: Action Images)


tagovi

Robert LevandovskiNemackaBorusija DortmundBajern MinhenAndrej Krajamrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara