"Janković"
"Janković"

Koliko može Marko Janković? Povratak Jevtovića, Radin bek, Stevanović krilo

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.16. | 09:51

Pozajmljeni vezista Olimpijakosa starter za Partizan prvi put u ligaškoj utakmici posle mesec dana

JankovićVreme je za Marka Jankovića! Da nije bilo povreda i smene trenera, možda bi pozajmljeni vezista Olimpijakosa ranije počeo na praktičnim primerima da dokazuje zbog čega su ga crno-beli angažovali na godinu dana (s pravom otkupa). Ovako, priliku da igra – samim tim možda počne da popunjava zasad prazne kolone „golovi“ i „asistencije“ – mladi i povremeni A reprezentativac Crne Gore dobija uglavnom kad drugi ne mogu.

Danas, na primer.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Tako će se danas naći u startnih 11 kluba iz Humske 1 protiv Novog Pazara (17.00, TV Arena sport 1) na utakmici u kojoj ekipa Marka Nikolića završava obaveze u prvom krugu šampionata i želi da se vrati na deobu drugog mesta sa Vojvodinoom.

Biće to prvi put posle mesec i četiri dana da Marko Janković počinje zvaničan prvenstveni meč. Prethodno je bio starter u sudaru sa Mladosti iz Lučana (3:1), u međuvremenu odigrao 14 minuta protiv Voždovca i svega šest u Surdulici, ali i 90 – vrlo bledih, kao i ceo tim – na kup susretu sa srpskoligašem Žarkovom. Janković je u startera promovisan usled kadrovskih problema sa kojima se suočava stručni štab Partizana: brazilski ofanzivac Leonardo izostaje zbog kartona, Nemanja Mihajlović se nije oporavio od povrede i u takvim okolnostima izbor je pao na talentovanog momka iz „klase 1995“, od koga se očekuje da prodorima po krilu (verovatno desnom) napravi problem odbrani Novog Pazara.

Radin

Prvi put pred Grobarima u zvaničnoj utakmici kao fudbaler Partizana danas će se predstaviti i Milan Radin. Doduše, ne na svojoj priprodnoj poziciji zadnjeg veznog, jer će – baš kao na gostovanjima Žarkovu i Radniku – menjati Miroslava Vulićevića u ulozi desnog beka, uz napomenu da je na pomenutim susretima posao obavio više nego korektno.

Marko Nikolić neće menjati odbranu i napad u odnosu na prethodni duel, ali će osim Marka Jevtovića napraviti još jednu rokadu u srednjem redu. Očekivanu, s obzirom da se od povrede skočnog zgloba oporavio Marko Jevtović i da će igrati u paru sa Evertonom Luizom na mestima cerntralnih vezista, dok će na suprotnom boku od Jankovića dejstvovati Alen Stevanović, kome stručni štab sve više veruje.

Stevanović

Kapiten crno-belih danas biće mladi štoper Nikola Milenković.

Verovatni sastav Partizana za meč sa Novim Pazarom: Kljajić – Radin, Balažic, Milenković, Miletić – Everton, Jevtović, Janković, Stevanović – Božinov, Đurđević.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMilan RadinMarko JevtovićMarko JankovićEvropaAlen Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara