""
""

Konačni rasplet i raspored: Opet ćemo provesti noć uz Orlove!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.16. | 09:20

Ameri sa Argentinom, sudar svetova u duelu Francuske i Španije. Pobednik duela Australije i Litvanije biće rival u polufinalu boljem iz meča Srbija - Hrvatska

Sve je gotovo, sve je poznato.

Izabrane vesti

Poslednje kolo Grupe B završeno je velikom pobedom Hrvatske nad Litvanijom, čime su definitivno poznati svi učesnici četvrtfinala, ali i rasporedi njihovih okršaja. 

A kako stvari trenutno stoje, mada ne bi bio prvi put da organizatori u Riju naknadno menjaju satnicu, opet ćemo noć provesti uz Orlove! I to u balkanskom okršaju koji na najvećim takmičenjima nije viđen još od Mundobasketa 2010. godine. Susret Srbije i Hrvatske zakazan je za 03.15 po srednjoevropskom vremenu!

A sada, ono što najviše volimo - Hrvatska! Balkanski spektakl kakav se dugo čekao!

Što se ostalih mečeva tiče, dok će utorak biti dan za odmor svih timova, četvrtfinalni program počeće u sredu već u 16 časova. Tada će prvi na parket istrčati košarkaši Australije i Litvanije! Ovaj duel biće vrlo značajan pošto će se pobednik sastati sa boljim iz okršaja pulena Aleksandra Đorđevića i Ace Petrovića

U drugom meču dana snage će odmeriti košarkaši Španije i Francuske, u još jednom spektaklu kakav obećava mnogo kvalitetne košarke. Petnaest minuta pre ponoći Sjedinjene Američke Države dočekaće Argentinu, što će biti poslednja predigra pred najvažniji meč koji svi željno iščekuju u Srbiji. 

Dakle, sreda će biti dan maksimalno rezervisan za atomsku košarku! 

Za kraj, treba objasniti kako se stvari odvijaju u Grupi B. Pošto je prva faza završena uz pomalo neverovatan učinak od tri pobede i dva poraza prve četiri ekipe na tabeli, stvorena je mini-tabela. U njoj se prvo gledao odnos pobeda među ekipama unutar tabele, a pošto su Hrvatska i Španija imale po dva trijumfa, a Litvanija i Argentina po jedan, naše komšije su zauzele čelnu poziciju zbog presudnog skalpa Furije u prvom kolu. 

KONAČNI IZGLED TABELA: 

Grupa A: SAD (5-0), Australija (4-1), Francuska (3-2), Srbija (2-3), Venecuela (1-4), Kina (0-5)
Grupa B: Hrvatska (3-2), Španija (3-2), Litvanija (3-2), Argentina (3-2), Brazil (2-3), Nigerija (1-4)

KONAČNI RASPORED – ČETVRTFINALE

32. meč: Australija – Litvanija, 16.00
34. meč: Španija - Francuska, 19.30
31. meč: SAD – Argentina, 23.45
33. meč: Hrvatska – Srbija, 03.15

U polufinalu će se sastati pobednici 31 i 34, odnosno 32 i 33.

* - Brojke koje stoje pre imena parova važan je zbog određivanja parova polufinala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016OI 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara