""
""

Konačno - Bajern! Martinezov „ručni rad“ ukrao Bajeru bod na Alijanc Areni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 20:25

„Alternativni“ Bajern preko Humelsa i Alkantare uzeo tri boda u velikom derbiju, veliki previd sudija uticao na ishod - 2:1

Bajern slavi, Bajer tuguje! Ali, veliki derbi Bundeslige odlučio je jedan veliki sudijski previd, na štetu gostiju iz Leverkuzena. Bajern je prekinuo crnu seriju od tri utakmice bez pobede, iskoristio veliki kiks Dortmunda i preko „alternativnih“ strelaca - Tijaga Alkantare i Matsa Humelsa konačno osetio slast. Ali, značajan udeo u tome imaju i arbitri, pošto Bajeru nisu svirali evidentan penal nakon što je Havi Martinez rukom udario loptu koju je Hakan Čalhanoglu uputio u mrežu - 2:1.

Izabrane vesti

Još je na kraju španski reprezentativac umalo mogao da postane tragičar utakmice, jer je u finišu utakmice umalo skrivio i jedanaesterac. Bajer je, ipak, kući ipak otišao bez boda, iako ga je igrom na Alijanc Areni potpuno zaslužio.

Utakmica nije bila previše atraktivna, ali nije bilo ni dosadno. Kao što nikad i nije, u susretima dva stara poznanika. Dvoboj ovih takmaca sa tri pogotka u domu Bajerna postao je višegodišnji standard, ali ovog puta glavnu pobedu su doneli oni koji se ne nalaze često na listi strelaca.

Već u 30. minutu Tijago Alkantara razotkrio je sve mane protivnika i posle jedne velike gužve u šesnaestercu glavom zakucao loptu u mrežu. Samo pet minuta kasnije Julijan Brant i Hakan Čalhanoglu su jednom dobrom kombinovanom akcijom „prošetali“ kompletnu Bajernovu odbranu i poravnali rezultat.

Bajernovu pobedu i spas časti minhenskog giganta omogućio je Mats Humels i to posle kornera koji je izveo Džošua Kimih

A onda je finiš utakmice pripao Haviju Martinezu i detaljima o kojim će se sigurno dosta pričati narednih dana. Od „ručnog rada“ do grubih startova igrao sa živcima arbitra Marka Frica. Ali, na kraju je prošao nekažnjeno. 

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak:
Frajburg - Lajpcig 1:4 (1:3)
/Niderlehner 15 - Keita 2, Verner 21, 35, Zabicer 79/ 

Subota:
Menhengladbah - Hofenhajm 1:1 (1:0)
/Daud 25 - Amiri 53/

Keln - Augzburg 0:0

Hamburger - Verder 2:2 (2:2)
/Gregorič 3, 28 - Bartels 14, Gnabri 45/

Ingolštat - Volfzburg 1:1 (1:0)
/Jung 31 - Kaliđuri 78/

Ajntraht - Dortmund 2:1 (0:0)
/Hušti 46, Seferović 79 - Obamejan 78/ 

Bajern - Leverkuzen 2:1 (1:1)
/Alkantara 30, Humels 56 - Čalhanoglu 35/

Nedelja:
15.30: Šalke - Darmštat

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Tijago AlkantaraNemackaMats HumelsHakan ČalhanogluEvropaBajern MinhenBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara