""
""

Konačno Salami: Klauzula 250.000 dolara, plata 5.000 evra, idol mu Baloteli

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.01.15. | 13:00

Nigerijski napadač će na Marakani zarađivati duplo manje od prethodno dogovorene sume i ističe da će se odužiti golovima

 

Izabrane vesti

Sada je i zvanično: Gbolahan Salami je novi fudbaler Crvene zvezde! Nigerijski napadač je posle nekoliko dana iščekivanja i peripetija danas predstavljen na Marakani. On je došao iz kluba Vari Vulvs. U odsustvu Blaža Raosavljevića koji je otišao sa ekipom na pripreme u Sloveniju, Salamija je predstavio poslovni direktor Stefan Pantović.

S obzirom da igrač dolazi iz Afrike, Pantović je verovatno zato i istakao datum rođenja na početku predstavljanja.
“Salami je rođen 15. aprila 1991. godine. Za reprezentaciju Nigerije ima više od 10 nastupa, mogao je da ih ima još više, ali je selektor Nigerije odlučio da mu izađe u susret pustio ga je da dođe u Beograd i završi sve oko prelaska u Crvenu zvezdu”, istakao je Pantović.

Salami u Zvezdu dolazi kao pozajmljen igrač Vari Vulvsa. Dogovorena je pozajmica na pola godine uz mogućnost da ga Zvezda otkupi do kraja sezone polusezone. Otkupna klauzula iznosi 250.000 dolara i u tom slučaju ugovor bi bio potpisan do 1. januara 2018. godine. Pantović je najavio da će Zvezda voditi politiku prema kojoj neće potpisivati trajne ugovore sa igračima iz Afrike dok ne se ne vidi kako će se ti igrači uklopiti.

Salami i Pantović

Nigerijski napadač je na početku promocije istakao da je presrećan što je došao u Crvenu zvezdu.
“Mnogo sam srećan što sam u Zvezdi. Sviđaju mi se klub i navijači, a zadovoljan sam i objektom i uslovima za trening. Posebnu zahvalnost dugujem Goranu Hadži Milovanoviću, koji je uspostavio prvi kontakt sa Zvezdom, a ja ću lično govoriti na terenu i to je moj osnovni moto. Na taj način ću pokazati zahvalnost prema Zvezdi što mi je ukazala poverenje. Želim da naglasim i da sam srećan što trener veruje u mene, tako da ću se truditi da i njemu zahvalim golovima”, istakao je Salami.

Da li ste gledali neke mečeve Crvene zvezde?
“Nisam gledao nijednu utakmicu već samo isečke na internetu, ali drago mi je što sam uvideo da Zvezda igra sa tri napadača. Već sam se sprijateljio sa nekim mladim igračima u Zvezdi.”

On je istakao i da mu je uzor Mario Baloteli.
“Baloteli je mi je idol zbog igara na terenu, zbog karaktera i zbog toga kako gine na terenu, ali nisam ljubitelj njegovog života van terena.”

Salami

Na pitanje da li će mu se u Beogradu pridružiti i supruga, jer se nedavno oženio, Nigerijac je odgovorio:
Posao mi je na prvom mestu i želim da se stacionaram ovde, da me novinari vole, pa kada se steknu uslovi, možda će i ona doći.”

Salami je zadužio dres sa brojem 11, koji je u prvom delu sezone bio u vlasništvu jednog od najboljih igrača Nejca Pečnika.

Salamijeva promocija je odlagana prethodnih dana zbog viška masnoće u krvi nigerijskog napadača, ali direktor Pantović je istakao da je papirologija bila glavni razlog za to.
“Da nije zadovoljio na lekarskim prelgedima ne bi bio ni potpisan.  Odložena promocija nema veze sa tim, već su u pitanju tehničke stvari oko pozajmice između dva kluba”, istakao je Pantović.

Ono što smo nezvanično saznali je da će Salamijeva plata u Crvenoj zvezdi biti duplo manja od one koja je između njega i Zvezde dogovorena nedavno i da je zadravstveno stanje Nigerijca razlog za to. Na početku pregovora je bilo dgovoreno da Salami u Zvezdi zarađuje 10.000 evra, ali će prema novom dogovoru njegova mesečna primanja iznositi 5.000 evropskih novčanica.


tagovi

SuperligaSrbijaGbolahan SalamiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara